de dagelijkse standaard dh 00947

Wopke Hoekstra’s zorgeloze zomer: stikstofcrisis? Welke crisis?

Politiekjun 25 2023, 14:00
En daar is hij dan weer: onze onverschrokken CDA-leider en minister van Buitenlandse Zaken, Wopke Hoekstra, de man die bekendstaat om zijn verbazingwekkend vermogen om het onvermijdelijke te negeren, alsof het simpelweg een optioneel extraatje is op een overvolle bordspel. De nieuwste toevoeging aan zijn 'Mag Ik Dit Even Overslaan?'-collectie is de stikstofcrisis - of het gebrek daaraan volgens hem.
Je moet het hem geven: Wopke's onverstoorbare zelfverzekerdheid heeft iets indrukwekkends. Wie kan er met droge ogen beweren dat er deze zomer geen kabinetscrisis zal zijn over stikstof, terwijl de boeren in koor "Ik vertrek!" roepen en de onderhandelingstafel met de snelheid van een John Deere tractor verlaten? Wopke kan dat. Wopke is de rust zelve. Wopke heeft het onder controle. Wopke ziet geen crisis.
Dit komt misschien als een verrassing, gezien het feit dat het CDA altijd beweert dat de stikstofdoelen voor 2030 losgelaten moeten worden. Dat zou heel belangrijk zijn voor de christendemocraten. Blijkbaar is 'belangrijk' een nogal rekbaar begrip binnen de CDA-kantoren. Belangrijk zoals het 'belangrijk' is dat je een paraplu bij je hebt op een zonnige dag. Belangrijk zoals het 'belangrijk' is om nog een kopje thee te drinken terwijl het huis in brand staat.
Maar laten we eerlijk zijn, wie zijn wij om het CDA te beoordelen? Ze hebben het duidelijk moeilijk met het concept van consistentie. Het lijkt er steeds meer op dat hun pleidooi voor loslating van de stikstofdoelen niets meer is dan een goedkope goocheltruc, een rookgordijn, een bühne-act bedoeld om de massa's te misleiden terwijl ze hun echte agenda uitvoeren: het behouden van de macht.
Het is een klassiek staaltje politiek, maar met een onmiskenbaar CDA-tintje. Ze willen ten koste van alles aan de macht blijven, zelfs als dat betekent dat ze hun trouwe achterban voor de stikstofbus moeten gooien. Het is een pijnlijke ironie dat de partij die ooit de boeren vertegenwoordigde nu meer geïnteresseerd lijkt in het behouden van hun Haagse posten dan in het beschermen van het platteland.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Dus daar heb je het: de zomer zal rustig zijn volgens onze CDA-kampioen, ongeacht de woedende boeren, de toenemende druk en het knagende gevoel van onbehagen. Het lijkt erop dat het enige waar het CDA zich werkelijk zorgen om maakt, het verlies van hun zetels is. En laten we eerlijk zijn, als dat je enige z
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten