frits bosch column

-Frits Bosch- Welke politieke partijen gaan we verbieden? Roept u maar! Rien ne va plus!

Opiniejun 25 2023, 12:35
Minister Hanke Bruins Slot. CDA, (1977), ex militair, wil de mogelijkheid hebben om politieke partijen te verbieden als ze de democratie in gevaar brengen middels, een nieuwe wet: Wpp, de Wet politieke partijen. Dan doet zij tenminste ook nog iets nuttigs. Verder zien we haar nooit. Woensdag 10:00-13:00 dient een Commissievergadering Binnenlandse Zaken. Gesproken wordt over een weerbare democratie. Wordt een democratie weerbaar door partijen te verbieden? We herinneren ons ene Adolf Hitler hoe hij met politieke partijen omging. En meer recent hoe president Zelensky politieke partijen verbood, deze ouwe leugenaar over het opblazen van een pipeline…
Politieke partijen verbieden vind ik een prima plan. Dat gaan we democratisch bepalen! Welke partijen willen we verbieden?  Ik doe een gooi: D66, CDA, Groen Links, VVD, CU, PvdD, om mee te beginnen. Opgeruimd staat netjes! Zij brengen niet alleen de democratie in gevaar, maar heel Nederland. Dus dat moet natuurlijk gekoppeld worden aan een tribunaal. Voor de Commissievergadering zijn elf Position Papers ingediend. De AIVD heeft het over anti institutioneel extremisme. Bedoeld worden FvD en PVV. Dit wordt gedaan in de driehoek burgers, wetenschap, media, overheid. Ik zie hier inderdaad veel extreem links activisme.  Links is altijd extreem gewelddadig, Stalisme, en meer recent RAF, Brigate Rosse, Volkert vd Graaf, en ga zo nog maar een half uur door. De AIVD ziet dat een kwart slag anders, lees maar.  Komt dit uit Erik Akerboom’s koker? Geweldige man!
Er is één bijdrage die boeiend is en met kop en schouders boven de rest uitsteekt, namelijk van prof Paul Cliteur. Hij komt met wetenschappelijke onderbouwing waarom we politieke partijen niet moeten verbieden: vrijheid van meningsuiting. Er is één uitzondering namelijk als de democratie in z’n geheel opgerold dreigt te worden, met name door anti democraten als fascisten, islamisten en communisten. We herinneren ons nog mr Piet Hein Donner in 2006: “Als 2/3 van de Nederlanders de sharia wenst, dan moet dit mogelijk zijn.” Het CDA kreeg een rolberoerte en andere politici ook. Auteur Michel Houellebecq vond het prachtig: sousmission! Ik ben het eens met Cliteur dat dit een verkeerde benadering is, want dan houden we helemaal geen democratie over. Cliteur de handen op elkaar krijgen? Lijkt me niet. Negeren en cancellen is the name of the game. Opvallend is overigens dat alle elf papers geschreven zijn door heren. Waar zijn dan de dametjes? Moeten we dan ook hier een quotum instellen van 40% dus 4 van de elf geschreven door vrouwen. Als het empatische BS is merkt toch niemand dat.
De Wpp is buitengewoon hypocriet. Ouwe ijzervreter Bruins Slot zegt dat ze FvD niet op de korrel heeft, maar iedereen weet wel beter. Onze vice premier Sigrid Kaag heeft zich onverbloemd uitgelaten dat ze snel zou willen ingrijpen op “extreem” rechts. Dat wil ik ook, maar dan op extreem links. We hebben veel kritiek op mevrouw Kaag, maar ze is wel recht voor z’n raap. Dat weet ik te waarderen. Voor de rest heb niets dan weerzin voor deze Wpp exercitie.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Hoe moeten wij de eventuele komst van Wpp interpreteren? Links wil rechts de mond snoeren want het progressieve geluid moet prevaleren. Filosoof Herbert Marcuse (1898-1979) lacht zich rot op z’n wolkje. Het is een teken dat links zich onveilig begint te voelen. Machtskanteling? Dat gebeurt meestal abrupt bij een zeer sterke financiële down turn (Grote Depressie) of als het volk echt razend is (Franse Revolutie). Is het Nederlandse volk echt weerbaar binnen onze democratie? Wat vindt u zelf?
Frits Bosch is econoom en socioloog. Hij is tevens auteur van “Risico als obsessie”, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite”, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer”.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten