screen shot 2023 06 20 at 112706

[Video] Frans Timmermans: 'De gesprekken die ik heb met Van der Plas (BBB) zijn heel zakelijk'

EUjun 20 2023, 10:30
Hoewel BBB-leider Caroline van der Plas door de media én de linkse politiek verguisd wordt, denkt EU-Greendeal-bedenker Frans Timmermans daar heel anders over. In gesprek met NPO Radio 1 zegt Timmermans namelijk dat hij altijd heel fijne, zakelijke gesprekken heeft met Van der Plas. En dat niet alleen, nee, hij gaat daar ook graag mee door.
Als je naar GroenLinksers, D66'ers en, jawel, ook vaak naar PvdA'ers luistert bekruipt je het gevoel dat Caroline van der Plas een bijzonder ideologisch vrouwtje is waar maar lastig mee te praten valt. Ze is koppig, sluit zich af voor wat zij als 'echte problemen' zien... kortom, er valt niet mee te onderhandelen.
Frans Timmermans denkt daar heel anders over. Hij zegt namelijk dat hij helemaal geen vervelende gesprekken heeft met Van der Plas. "De contacten die ik met mevrouw Van der Plas heb zijn heel zakelijk en heel redelijk," aldus Timmermans.
"We zijn het zeker niet over alles eens," gaat hij verder als Thijs van den Brink hem met ongeloof in de rede valt, "haar is wel een zakelijk gesprek. Ik wil met dat gesprek doorgaan," voegde Timmermans toe.
In het gesprek met NPO Radio 1 zei Timmermans ook dat hij de uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen ziet als zijnde gecompliceerder dan men in Europa denkt. Ja, stikstofbeleid speelt zeker een rol, maar er is veel meer aan de hand. Zo wijst Timmermans onder meer naar de vertrouwenscrisis en allerlei andere crises, zoals de Toeslagenaffaire waardoor burgers het vertrouwen in het partijkartel volledig kwijt zijn.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Verder is het opvallend dat Timmermans zei dat het excuus dat de Haagse politiek altijd geeft voor allerhande maatregelen - "het moet van Europa" - eigenlijk "een schaamlapje" is. Met andere woorden, dat het helemaal niet van Europa moet, maar dat Den Haag het in de schoenen schuift van de EU zodat zij er niet op worden afgerekend.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten