screen shot 2022 12 14 at 201931

Sjoerd Sjoerdsma (D66) bewijst een extremistische complotdenker te zijn

Politiekmei 26 2023, 10:00
Het debat over de staat van de Europese Unie gisteren bracht een harde confrontatie tussen Sjoerd Sjoerdsma (D66) en Caroline van der Plas (BBB) teweeg. Wat volgde was een schokkend schouwspel waarin Sjoerdsma zijn ware extremistische en complotdenkende aard tentoonspreidde. Van der Plas kon het niet langer verdragen dat Sjoerdsma de PVV en FVD ervan beschuldigde pro-Poetin partijen te zijn.
"We zitten hier in de Kamer constant elkaar de maat te nemen, te polariseren, elkaar uit te maken voor van alles en nog wat... Wij doen het elke keer weer. En ik wil mij daar tegen uitspreken. Ik ben er helemaal klaar mee," zei Caroline van der Plas tegen Sjoerdsma (D66). Een begrijpelijke reactie op de voortdurende verbale aanvallen van Sjoerdsma.
Maar wat was het antwoord van Sjoerdsma? In plaats van enige vorm van zelfreflectie, ging hij verder met zijn absurde beschuldigingen. Hij beweerde zonder enig bewijs dat de PVV en FVD kwaadwillend zijn en dat zij stiekem het doel hebben om Nederland te ondermijnen. Dit is het gedrag van een extremistische complotdenker.
Ironisch genoeg is het juist D66 die Nederland ondermijnt door de grenzen wagenwijd open te zetten met alle gevolgen van dien en Nederland al zijn soevereiniteit aan de EU over te laten dragen. Het is een schande dat Sjoerdsma deze gevaarlijke totalitaire onzin mag verkondigen in de Tweede Kamer. Maar mensen zoals hij worden niet ter verantwoording geroepen door de AIVD. Nee, in plaats daarvan mag Sjoerdsma, net als de AIVD, deze mensen wegzetten als anti-elite-extremisten. Dit roept de vraag op: waarom mag hij dat?
Het antwoord is simpel: omdat Sjoerdsma als D66'er voor de "juiste" agenda staat. Deze partij, die beweert progressief en democratisch te zijn, toont in werkelijkheid haar totalitaire karakter door iedere vorm van oppositie de mond te willen snoeren. Het complotdenken en het anti-oppositionele denken van Sjoerdsma worden blijkbaar getolereerd zolang het past binnen de agenda van D66 en dit kabinet.
Dit is een zeer gevaarlijke totalitaire ontwikkeling. Het onderdrukken van andersdenkenden en het wegzetten van politieke tegenstanders als extremisten is een teken van een ongezonde democratie. In een echte democratie worden ideeën besproken en gedebatteerd, in plaats van verketterd en genegeerd.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
Sjoerd Sjoerdsma heeft zichzelf ontmaskerd als een extremistische complotdenker. Het is de hoogste tijd dat het Nederlandse volk dit inziet en zich verzet tegen de totalitaire agenda van D66. Deze partij mag nooit de absolute macht krijgen als dit wel gebeurt berg je dan maar.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten