screenshot 2023 03 11 at 092418

Het miljard euro sport budget: de extravagante spelletjes van de NOS

Mediajun 25 2023, 15:30
Ah, de NOS, onze favoriete staatsomroep, met een passie voor het uitgeven van belachelijke bedragen aan sport alsof het pepernoten zijn. Ja, je leest het goed, de NOS heeft maar liefst een miljard euro uitgegeven aan sport in de afgelopen tien jaar. Een miljard! Dat is een één met negen nullen. Negen! Maar weet je wat nog leuker is? Meer dan de helft van dat bedrag - een lieve 566 miljoen euro - is uitgegeven aan uitzendrechten.
Het wordt nog beter. Dat 'overige deel', die resterende 434 miljoen euro, is uitgegeven aan 'andere dingen'. Andere dingen? Alsof we het hier over kleingeld hebben dat je kunt vergeten op een oude jas. Maar nee, de NOS blijft bijzonder vaag over waar dat overige deel naartoe is gegaan. Misschien naar de magische sportelfen? We zullen het nooit weten.
Natuurlijk roepen andere media dat de NOS de markt verpest door zo rijkelijk te strooien met belastinggeld, maar blijkbaar doet de NOS aan oost-Indisch doof. Ze gooien het geld rond als een nieuwjaarsbaby en vragen ons dan om het feest te financieren. Hoe leuk is dat?
Ik bedoel, wie heeft een functionerend gezondheidszorgsysteem of goed onderwijs nodig als we de zeventiende herhaling van de Olympische spelen van 1992 kunnen bekijken? Het is duidelijk dat de NOS zijn prioriteiten op orde heeft.
Maar goed, laten we de NOS niet te hard aanpakken. Ze doen tenslotte hun best om de sportindustrie overeind te houden. Wie kan de beelden vergeten van arme, verhongerde voetballers die in miljoenen euro's kostende privéjets vliegen? De NOS heeft ervoor gezorgd dat deze tragedies een ding van het verleden zijn.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Dus, ja, de NOS heeft een miljard euro uitgegeven aan sport. Misschien zijn ze een beetje te ver gegaan. Misschien hadden ze beter na moeten denken over waar dat 'overige deel' naartoe ging. Maar laten we het ze vergeven. Want dankzij hen weten we dat, ongeacht hoe hard de economie ook lijdt, er altijd geld zal zijn voor sport. Bedankt, NOS. We houden van je. Echt waar.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten