screen shot 2023 06 24 at 084154

Dreiging voor Kiev: Britse generaal waarschuwt voor mogelijke aanval geleid door Wagner vanuit Belarus

Buitenlandjun 25 2023, 17:00
De leiders van Oekraïne moeten op hun hoede zijn voor een mogelijke aanval op Kiev, geleid door Yevgeny Prigozhin vanuit Belarus. Deze waarschuwing is afgegeven door de Britse generaal Lord Richard Dannatt in een interview met Trevor Phillips op Sky News.
Dannatt, voormalig hoofd van de generale staf van het Britse leger, drukte zijn bezorgdheid uit over Prigozhin's aanwezigheid in Belarus. "Het feit dat hij naar Belarus is gegaan baart ons zorgen," zei hij als geciteerd door Sky News.
Als Prigozhin een effectieve gevechtskracht om zich heen heeft weten te behouden, vormt hij volgens Dannatt opnieuw een dreiging voor de Oekraïense flank die het dichtst bij Kiev ligt, waar de oorlog begon.
Dannatt suggereerde dat het "heel goed mogelijk" is dat Rusland de Wagner Groep zou kunnen gebruiken om opnieuw een poging te doen Kiev te veroveren.
"De naschokken van gisteren zullen nog geruime tijd nadreunen", waarschuwde hij.
Ondanks alles, waren er volgens hem geen directe "winnaars" te bekennen van de "fiasco van gisteren".
"Poetin is duidelijk sterk verminderd. Het Russische leger... is duidelijk in enige verwarring," concludeerde Lord Dannatt.
Het is een interessante situatie. Er zijn veel commentatoren die vinden dat Poetin ernstig verzwakt heeft en die denken dat dit feitelijk het begin van het einde is voor zijn regime, als niet in de praktijk dan toch achter de schermen. Zo zou er nu een tijdperk aangebroken zijn van "verschillende clans" die voor zichzelf zorgen en zo nodig tegen elkaar vechten, ieder met hun eigen privéleger.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Aan de andere kant gaan er ook steeds meer stemmen op van mensen die denken dat Wagner feitelijk in stelling wordt gebracht om Kiev vanuit het noorden aan te vallen. Dat zou dan een verrassingsaanval zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten