frits bosch column

- Frits Bosch - Nee Mevrouw Kaag: EU moet minder bevoegdheden krijgen bij uitbreiding en niet meer bevoegdheden!

Opiniejun 26 2023, 9:05
U weet dat ik erg enthousiast ben over minister Kaag. Om met Wim Kan te spreken: ‘ze is zééééér bekwaam!’ Soms laat ze een steekje vallen als het over de EU gaat.
Minister Sigrid Kaag lijkt van zins om zoveel mogelijk soevereiniteit over te dragen aan de EU. Dat blijkt telkens weer. Nu heeft ze afgelopen week tegenover studenten van het College of Europe te Brugge, verklaard dat de EU meer bevoegdheden moet krijgen bij uitbreiding van de EU van 27 naar 35 lidstaten. Dat is helaas een dwaling. De 7 lidstaten die erbij dreigen te komen zijn allen op en top failed nations volgens de Fragile Index van de Amerikaanse Fund for Peace thinktank. Daar komt bij dat velen elkaar hartgrondig haten. Ieder die iets begrijpt van de bloedige Balkan geschiedenis weet dit. Dit zijn landen niet vergeten en niet vergeven. Dit zijn landen die qua economie helemaal niets voorstellen en een gigantisch blok aan het been van de huidige EU zullen vormen. Ze zijn straatarm, door en door corrupt en veelal met een forse criminele input. De enige reden dat deze landen bij de club komen is politiek. Daarom vindt Kaag uitbreiding geweldig. Het is puur misplaatst machtsdenken. Ze pleit ook voor afschaffing vetorecht gaande naar 2/3 gekwalificeerde meerderheid. Rutte is natuurlijk daar ook voor. Niet doen!!!! : machtsoverdracht aan de grootste landen ten koste van de kleineren. Kaag c.s meent dat de EU machtiger wordt bij uitbreiding en soevereiniteitsoverdracht. Juist niet!
Bedenk je alleen al wat het betekent als Oekraïne bij de club komt: meer dan berooid. Ongelooflijk veel miljarden zijn dan benodigd van de EU. Ieder Hervormingsfonds is dan een druppel op een gloeiende corrupte plaat. Wie gaat dat betalen? Niet Zoete lieve Gerritje. U natuurlijk. Dááááág belastingbetaler!
Is dit politiek gunstig voor de EU? Nee, natuurlijk niet. Deze zeven doen het zeven kleuren in de broek voor agressief Rusland, de tandeloze tijger. Daarom willen ze erbij plus euro’s vangen. Dat willen ze. De Slavische cultuur is volstrekt anders dan de West-Europese cultuur. Onze onvolprezen NRC redacteur EU Caroline de Gruyter lust wel pap van de EU uitbreiding, maar vooral met “alle lof voor Europese normen en waarden.” Wat die zijn hebben we helaas nooit mogen vernemen (want ze bestaan niet). Als de zeven erbij komen wordt de EU los zand en valt uiteen conform het Romeinse Rijk, het Ottomaanse Rijk en al die andere uit hun krachten gegroeide rijken.
We worden steeds verder in de EU gerommeld. Zonder democratische inspraak. Representatieve democratie? Dat is BS. De huidige EU is een krachteloze bureaucratische ellende waar de burger steeds minder inspraak heeft. Een dorado voor de elite. We hebben er niets aan, integendeel sterk in ons nadeel en dat wordt nog erger. Na al die decennia is er bijvoorbeeld nog steeds geen sluitend immigratiebeleid. “We hebben er zoveel export aan te danken.” Dat kan zonder EU ook. Brexit was terecht. Uitbreiding met de zeven? Prima idee! De EU wordt een straatarm, corrupt en crimineel blok. Maar vooral een politiek machteloos blok. Precies wat niet de opzet is van Kaag c.s.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Die studenten van het College of Europe zullen hard geklapt hebben en het zal nog steeds te horen zijn. Ze staan op de banken! Onze minister Kaag slaat echter alweer de plank hier mis. Maar verder is ze zééééér bekwaam!
Frits Bosch is econoom en socioloog. Hij is tevens auteur van “Risico als obsessie”, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite”, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer”.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten