3894040022 41ba826dd5 c

Hoopvolle politieke verschuiving in Duitsland: AfD wint voor het eerst regionaal bestuursmandaat

Buitenlandjun 26 2023, 10:00
Voor het eerst heeft een politicus van de patriottische partij Alternative für Deutschland (AfD) een regionale verkiezing gewonnen in de regio Sonneberg, gelegen in de deelstaat Thüringen schrijft de NOS. De AfD-kandidaat Robert Sesselmann versloeg de kandidaat van de christen-democratische CDU, die gesteund werd door alle andere grote partijen. Deze overwinning maakt veel los in Duitsland en zorgt voor beroering bij andere politieke partijen.
Hoewel deze verkiezing plaatsvond op een lager bestuursniveau en beperkt was tot een relatief klein gebied, heeft de uitslag een significante symbolische betekenis. Vrijwel alle andere politieke partijen beschouwen de AfD als een gevaar voor de democratie en weigeren samenwerking met de partij.
Verschillende reacties op deze overwinning weerspiegelen de zorgen die ermee gepaard gaan. Een deelstaatminister in Thüringen beschouwt de uitslag als een "alarmsignaal voor alle democratische krachten". De voorzitter van de Duitse Joodse Raad uit zijn schok dat zoveel mensen hebben gestemd op een kandidaat van een partij die door de binnenlandse veiligheidsdienst wordt bestempeld als rechtsextreem.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
De deelstaatpremier van Thüringen, zelf afkomstig van een linkse partij, benadrukt dat de overwinning van Sesselmann een teken is van onvrede. Hij wijst er echter op dat het positief is dat er een hogere opkomst was bij deze regioverkiezing, bijna 60 procent in vergelijking met 49 procent bij de eerste stemronde.
Een hogere opkomst toont aan dat veel Duitsers genoeg hebben van het status quo en het beleid van de Duitse politieke elite. We staan mogelijk aan de vooravond van een politieke aardverschuiving in Duitsland. Dat is goed nieuws voor Duitsland en de rest van Europa. We moeten afrekenen met de globalistische agenda van de elite.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten