Hart voor Den Haag komt met meldpunt tegen schofterige omgang met zwaar gehandicapten

Hart voor Den Haag komt met meldpunt tegen schofterige omgang met zwaar gehandicapten

Den Haag is een gemeente die hardleers is. Men vindt het heel moeilijk om een menselijk gezicht te tonen voor zwaar gehandicapten. Hart voor Den Haag is deze hardvochtige houding richting zwaar gehandicapten spuugzat en opent een meldpunt.

De gemeente Den Haag heeft niks geleerd van de zaak Ahmed Aarad. Aarad vroeg bij zijn nieuwe adres een invalideparkeervergunning aan. Hij voldoet daarbij aan alle door de gemeente vastgestelde criteria: een aantoonbare loopbeperking, niet meer dan 100 meter kunnen lopen en geen parkeerplaats hebben op eigen grond. Ondanks dat is het verzoek Ahmed afgewezen. Nadat Hart voor Den Haag in de kwestie is gedoken kreeg Aarad als nog zijn parkeervergunning.

Dan denk je toch dat gemeente Den Haag heeft geleerd van haar fouten. Nou, niet dus! Nu speelt er de volgende kwestie. De 10-jarige zwaar gehandicapte Muhammed Ünal, die niet kan lopen, moet twee verdiepingen naar beneden en boven worden gesjouwd, omdat de portiekwoning geen lift heeft. Toch weigert de gemeente Den Haag het gezin een urgentieverklaring te geven voor een benedenwoning. Ook een invalidenparkeerplek voor de deur zit er niet in. De geschiedenis herhaalt zich.

(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De partij is dit onbeschofte beleid van de gemeente Den Haag spuugzat. Gehandicapten die torenhoog in woningen worden geplaatst, soms zonder lift. De onmenselijke behandeling van de meest kwetsbare mensen in onze samenleving moet stoppen. Meld schofterige omgang ‘zwaar’ gehandicapten bij Hart voor Den Haag, zodat we dit kordaat kunnen oppakken, twitter fractievoorzitter Richard de Mos van Hart voor Den Haag. Zwaar gehandicapten die onbeschoft worden behandeld kunnen dit melden op [email protected]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties