14964142573 3113f27c0d c

Kabinet komt met fonds van 200 miljoen euro voor excuses slavernijverleden

Binnenlandsep 12 2022, 15:00
Volgens zakenblad Bloomberg komt ons kabinet eind dit jaar of begin volgend jaar met een fonds van 200 miljoen euro. Het gaat om een fonds bedoeld voor projecten die helpen bij het excuses maken voor ons slavernijverleden.
Het gaat om anonieme bronnen bij het zakenblad, maar Bloomberg is nou niet bepaald onbetrouwbaar te noemen. Áls het klopt, en ons kabinet is daar gek genoeg voor, dan betaalt de belastingbetaler straks miljoenen om via diverse projecten te moeten horen dat hij, vanwege de daden van zijn overheid in het verleden, een slecht mens is.
Het gaat bij dit soort woke-onzin namelijk nooit om directe herstelbetalingen, want dat is allemaal te ingewikkeld om uit te zoeken en opent de deuren voor nóg meer verzoeken tot herstelbetalingen. Nee, in plaats daarvan pompt dit kabinet waarschijnlijk honderden miljoenen euro's in allerlei deugprojectjes 'om bewustwording te creëren'.
Dat past namelijk precies in de trend die de gemeentes Amsterdam en Utrecht, de ABN Amro en De Nederlandse Bank zelf ook al hebben uitgestippeld. Letterlijk schuld afkopen met belastinggeld, meer is het niet.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Met een beetje pech krijgt het ook nog de vorm van een soort cultuurfonds. Dan kan het ene na het andere museum zich lekker gaan focussen op het Nederlandse slavernijverleden, om vervolgens te gaan klagen dat de bezoekers wegblijven. En verschillende 'mensen van kleur' kunnen dan aanspraak maken op een leuk subsidiepotje, als ze een rap-album of een speelfilm over slavernij willen maken. Dan kan het kabinet weer lekker deugen, zijn de D66- en GroenLinks-stemmers weer in hun nopjes en blijft de discussie over racisme en inclusiviteit weer springlevend. Win-win voor iedereen, behalve de blanke bevolking die niets opheeft met dit soort gedram.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten