Experts op NU.nl : ''Nederlanders racistisch door slavernij en koloniaal verleden''

Experts op NU.nl : ''Nederlanders racistisch door slavernij en koloniaal verleden''

De woke nieuwswebsite NU.nl heeft aan experts gevraagd waar racisme vandaan komt in Nederland. Het komt door slavernij en ons koloniaal verleden. Jullie raden het al het is allemaal de schuld van de blanke Nederlander!

Institutioneel racisme is het rechtstreekse gevolg van ons slavernijverleden zeggen experts tegen NU.nl. Dit is natuurlijk je reinste flauwekul. Racisme komt men overal op de wereld tegen. Ook bij volkeren die nooit een ander volk aan zich onderwierpen of tot slaaf hebben gemaakt. Laten we niet vergeten dat negers in Afrika elkaar verkochten als slaaf aan westerlingen en Arabieren. Ze keken hierbij ook naar raciale kenmerken.

"Die doorgedrukte vorm van ontmenselijking raakte in al die eeuwen zo ingebakken in de maatschappij, dat je dat nu nog steeds terugziet: in de vorm van discriminatie, racisme en stelselmatig achterstellen op bijvoorbeeld de arbeids- en woningmarkt", zegt senior onderzoeker Amma Asante van Movisie, het landelijk kennisinstituut voor een samenhangende aanpak van sociale vraagstukken, tegen NU.nl. Met zo'n begripsomschrijving van racisme kun je bijna alles wat misgaat in onze samenleving scharen onder racisme. Wel erg makkelijk voor degene die zich graag in de slachtofferrol wentelen.

'Nederland maakt een verdeling van mensen door onderscheid te maken tussen huidskleur, afkomst en religie, stelt Asante. "Wit en christelijk was de norm en werd superieur geacht boven mensen van kleur, zwarte mensen en niet-christenen. Dat was breder dan antizwartracisme." Mevrouw Asante is totaal niet racistisch bezig om alle blanke Nederlanders op 1 hoop te gooien hoor! Blanke Nederlanders als kolonisator zouden negroïde mensen gekoloniseerde als onbeschaafd zien, geeft Asante een voorbeeld van stereotypen. "De kolonisator als deugdzaam versus de gekoloniseerde als primitieveling, 'inboorling', lui en gevaarlijk."

Dit soort zelfkastijding op NU.nl is tegelijktijdig triest en lachwekkend te noemen. Dit past perfect in dit woke tijdperk. Met dit woke artikel bevestigd NU.nl dat het alles is maar geen objectieve nieuwswebsite. Als u voortaan uw nieuws leest op NU.nl houdt dit dan in uw achterhoofd.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer