30412956326 fd2530a61e c

Hamas is weer vriendjes met Syrië en Iran

Buitenlandjun 30 2022, 12:06
Door de Arabische lente waren de relaties tussen Hamas, Syrië en Iran bekoeld. Het lijkt erop dat Hamas deze relaties nieuw leven heeft ingeblazen. Dit is natuurlijk slecht nieuws voor Israël.
Door het geweldige buitenlandbeleid van Barack Obama is de Arabische lente ontstaan. De Arabische lente moest eraan bijdragen dat de dictaturen in het Midden-Oosten werden vervangen voor pro-Amerikaanse democratieën. We hebben gezien wat dat ons heeft gebracht. ISIS, burgeroorlogen, een grote vluchtelingenstroom en aanslagen door ISIS in Europa. Obama bedankt!
Door ISIS hadden Syrië en Iran geen tijd om zich intensief met het Palestijnse-Israëlische conflict te bemoeien. ISIS moest namelijk worden verslagen en er moest een burgeroorlog in Syrië worden beslecht. Volgens DOORBRAAK.BE willen steeds meer Arabische landen dat Syrië terugkeert in de Arabische Liga. Hamas wil ook weer graag vrienden worden met Syrië omdat de banden tussen Turkije en Israël zijn verbeterd. Hamas kan niet met deze verraderlijke stap van de Turkse president Erdoğan leven. Voor Hamas is Israël wat de Tjeerd de Groot (D66) nu voor de boeren is. Ze kunnen er niet mee leven.  
In Teheran gaat de vlag ook uit omdat het zo weer beschikt over een nieuw pressiemiddel in de nucleaire onderhandelingen met de Verenigde Staten. Voor Israël betekent deze ontwikkeling dat de kans op raketbeschietingen vanuit de Gazastrook weer toeneemt. Als men er dan bij op telt dat Hamas onlangs diverse bezoeken gebracht heeft aan Libanon en Syrië. En dat ook de relaties tussen Hamas en Rusland zijn verbeterd, omdat Rusland vindt dat Israël te pro Kiev is in de Oekraïneoorlog. Dan kan men erop rekenen dat de spanningen in het Midden-Oosten de komende tijd weer zullen oplopen.
We moeten dus de komende tijd de situatie ook in het Midden-Oosten in de gaten gaan houden naast Oost-Europa en Taiwan. Het beloven spannende tijden te blijven op geopolitiek niveau.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten