jesse klaver on stapt niet op

Filmpje! Boer zet feitenvrije Jesse Klaver in de hoek bij Humberto

Politiekjun 30 2022, 11:08
De boerenhaters zijn er dol op om te shoppen in alle informatie dat voor handen is om hun verhaal het beste te verkopen. Natuurlijk laat je dan feiten weg die je verhaal ontkrachten. Het is dan heel vervelend als politicus dat je dan live op TV aan een talkshowtafel wordt geconfronteerd met harde feiten. Dit overkwam gisteravond de communist Jesse Klaver (GroenLinks) bij Humberto op RTL 4.
Gisteren zat boer Anton Bartelen met onder meer Caroline van der Plas en Jesse Klaver aan tafel bij het praatprogramma Humberto. Laatstgenoemde is door boer Bartelen goed de oren gewassen door hem met keiharde feiten te confronteren over het stikstofprobleem. Klaver werd door de boer beschuldigd van polarisatie en uitrookbeleid. Deze twee beschuldigingen zijn waar. GroenLinks wil namelijk de bevolking tegen de boeren opzetten en de boeren graag onteigenen. Op het vrij gekomen land moeten er namelijk huizen worden gebouwd voor kansloze immigranten of er moeten windmolens en zonneweiden herrijzen.
De boeren hebben de afgelopen 40 jaar al veel gedaan om de situatie van de Nederlandse natuur te verbeteren. De afgelopen 40 jaar is de melkveestapel met 25% gereduceerd. Er zijn 15 tot 20% varkens minder ten opzichte van 1980. In Nederland is er momenteel geen varkensstal zonder een luchtwasser erop. De boerensector is altijd voor een 10 gegaan vergeleken met andere Europese landen die altijd voor een 6 of een 7 gaan. GroenLinks en D66 zijn voor de Europese samenwerking het is dan toch opvallend te noemen dat deze twee partijen in de EU er niet voor pleiten om de regels voor landbouw gelijk te trekken. 
Dit zijn de harde feiten waarmee Jessias werd geconfronteerd. Gelukkig voor de leider van de Groene Khmer werd hij gered door Humberto Tan die het feitenrelaas van de boer onderbrak door een andere vraag te stellen. Maar wat is het prachtige TV om te zien dat Klaver met een bek vol tanden staat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten