32991399471 a50bdaccf5 c

Arrestatie Steve Bannon heeft schijn van politieke vervolging. FVD stelt Kamervragen

Politieksep 12 2022, 12:43
Steve Bannon, politiek strateeg en voormalig topadviseur van Donald Trump, is gearresteerd vlak voor de midterm elections. Is hier sprake van een politieke vervolging? Het heeft er alle schijn van. FVD stelt daarom Kamervragen
Steve Bannon, is in de staat New York aangeklaagd voor fraude en het verduisteren van donateursgeld. De timing van de aanklacht is opvallend vindt FVD, gezien de naderende midterm-verkiezingen op 8 november waarin onder meer alle 435 zetels in het Huis van Afgevaardigden op het spel staan. Bannon is in deze verkiezingen een belangrijke speler.
Voorafgaand aan de rechtszaak viel de FBI zijn huis binnen, een intimidatietactiek die veelvuldig wordt toegepast. Dit hebben we ook gezien toen de FBI het huis van Trump binnenviel in Florida. Bannon heeft bekend gemaakt aan Charlie Kirk dat 35 invloedrijke aanhangers van de voormalig president hetzelfde is overkomen. Er is dus een heksenjacht gaande tegen de aanhangers van Trump.
Deze heksenjacht wordt geleidt door de huidige New York County District Attorney, Alvin Bragg. De aanklager van Bannon, is verkozen middels een campagne gefinancierd met geld van George Soros. Dat terwijl Bannon, onder meer oprichter van The Movement - een Europese alliantie van vaderlandslievende partijen - fel tegenstander is van alles waar de Open Society Foundation van Soros voor staat. Het blijft opvallend hoe Soros overal een vinger in de pap heeft.
Volgens Thierry Baudet wekt Bannons arrestatie de schijn politiek gemotiveerd te zijn; ''Precies datgene wat we andere wereldmachten - zoals Rusland en China - verwijten, dreigt te gebeuren in de Verenigde Staten: het monddood maken van democratische oppositie.'' Daarom stelt Thierry Baudet Kamervragen aan de minister van Buitenlandse Zaken, Wopke Hoekstra, om hem te vragen naar zijn mening over deze hoogst opmerkelijke gang van zaken.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
FVD hoopt door deze vragen te stellen aan minister Wopke Hoekstra erachter te komen hoe het kabinet hierin staat:
  1. Bent u bekend met de arrestatie van Steve Bannon in de VS?
  2. Erkent u dat Steve Bannon, met zijn achtergrond in de media en de politiek, een belangrijke rol vervult in het organiseren van democratische oppositie in de VS?
  3. Is de arrestatie van een oppositieleider in aanloop naar de verkiezingen voor u een reden tot zorgen? Zo nee, waarom niet?
  4. Ziet u een breder patroon van politieke rechtspleging in de Verenigde Staten, zoals de huiszoeking van President Trump in Mar-a-Lago op 8 augustus jl.? Zo nee, waarom niet?
  5. Hoe beziet u het interview met de Amerikaanse president Joe Biden, dat dateert van vóór de vervolging van Steve Bannon, waarin hij stelt dat hij hoopt dat Bannon “strafrechtelijk wordt vervolgd”? Vindt u dit in strijd met de trias politica en democratische basisprincipes? Zo nee, waarom niet?
  6. Hoe beziet u de conference call van Kate Bedingfield, topadviseur van president Joe Biden, waarin zij tegen journalisten zegt dat het geen verrassing is dat “Bannon een fraudeur is”, terwijl de rechter en jury hier nog helemaal geen uitspraak over hebben gedaan? Vindt u dit in strijd met de trias politica en democratische basisprincipes? Zo nee, waarom niet?
  7. Hoe beziet u de toespraak van president Joe Biden van 1 september jl., waarin hij stelt dat Amerika “een baken is voor de rest van de wereld” omdat dit land “gelijkheid en democratie” zo hoog in het vaandel heeft, in relatie tot de arrestatie van Steve Bannon?
  8. Bent u bereid de Amerikaanse autoriteiten om tekst en uitleg te vragen over de dubieuze timing - vlak voor de midterm-verkiezingen - van hun rechtsvervolging? Zo nee, waarom niet?
  9. Is Nederland bereid politieke vluchtelingen uit de VS op te nemen? Zo nee, waarom niet?
Bij een negatieve of een ontkennende beantwoording van deze vragen, dan weet vaderlandslievend Nederland één ding zeker, dat er een kabinet in Den Haag zit met fascistische trekjes
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten