Screen Shot 2022 10 01 at 150953

"Heel triest": Caroline van der Plas (BBB) reageert op nieuws dat wéér een boer zelfmoord heeft gepleegd

Binnenlandokt 01 2022, 14:06
Het is te vreselijk voor woorden, maar het aantal zelfmoorden "in de agrarische sector" is flink toegenomen. Van 11,0 per 100.000 agrariërs in 2016 tot 15,9 dit jaar. Ook vandaag delen boeren op Twitter mede dat ze weer een begrafenis moeten bijwonen van één van hen.
Monique van Middelaar deelt het dieptrieste nieuws dat zij en haar collegaboeren op weg zijn naar een begrafenis van wéér een boer die uit het leven is gestapt. Uit, hoe kan het ook anders, pure wanhoop vanwege het walgelijke kabinetsbeleid dat er overduidelijk op gericht is de hele agrarische sector in ons land te slopen.
BoerBurgerBeweging-leider Caroline van der Plas reageert geschrokken op dit nieuws, maar deelt mede dat ze het helaas heel veel vaker ziet.
"Heel triest," aldus Van der Plas op Twitter. "Een boer van slechts 43 jaar oud. En het gebeurt aan de lopende band. De vijfde van wie ik het weet. En velen die met zelfmoordgevoelens rondlopen."

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Boeren wordt alle hoop ontnomen. En het kabinet - met name D66 - heeft daar ook nog eens lak aan. Het is ée´n ding dat je een sector bewust kapotmaakt... maar dat je dit met plezier doet en zonder interesse voor de effecten ervan op de betrokken mensen is pas écht kwaadaardig.
Toch is dat precies de situatie waar we mee te maken hebben. Het kabinet Rutte IV vindt het allemaal príma. Niemand daar ligt wakker van al die zelfmoorden van boeren. Sterker nog, ze zullen denken: 'Een boer minder is helemaal prima, op naar de 0 stikstofuitstoot.'
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten