Het gaat heel erg slecht met het MKB. Steeds meer kleine ondernemers gaan failliet... of staan op het punt financieel ten onder te gaan. Deze situatie is zo erg dat FVD-Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen echt medelijden heeft met al die MKB'ers die het zo moeilijk hebben. "Dit doet echt pijn aan mijn hart," schrijft Van Houwelingen op Twitter.
Op Prinsjesdag maakte het kabinet bekend dat er geen concreet plan lag om het MKB te helpen met het betalen van de totaal doorgedraaide energierekening. Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland, zei dat er "wel degelijk compensatie voor MKB'ers [komt]," maar die steun komt voor heel veel mensen veel te laat. Het MKB staat gewoon op omvallen.
FVD-Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen laat weten op Twitter dat hij dit echt "vreselijk" vindt.
"Dit doet echt pijn aan mijn hart," schrijft hij. "Het MKB gaat door de absurde coronamaatregelen en de hoge energieprijzen massaal op de fles. De hardwerkende middenstand en middenklasse komt in acute nood."
Vervolgens laat hij alvast weten dat hij op maandag met een kaasmeester spreekt "die zijn prachtige zaak gaat sluiten." Niet omdat hij genoeg heeft van ondernemen (of van kaas), maar omdat hij gewoon niet meer rondkomt. Hij is financieel kapotgemaakt - door het kabinet.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Er zijn twee groepen die nu direct aangevallen worden door het kabinet. Bij één groep gebeurt dat via 'stikstof', bij de andere via hoge (energie-) prijzen. Ik heb het natuurlijk over boeren en het (overige) MKB.
De reden? Nederland moet boervrij worden (de elites willen dat boeren in andere EU-landen actief zijn) én De Macht wil dat het enige bedrijfsleven het Grote Bedrijfsleven is. Want daar valt goed zaken mee te doen. Sterker nog, politiek en Big Business zijn al decennia twee handen op één buik. Ze houden elkaar de hand boven het hoofd, ze maken elkaar rijk, en houden elkaar aan de macht. Al die MKB'ers, daarentegen, zijn onafhankelijk én moeilijk in de hand te houden. En dus moeten ze eraan - inderdaad, net als de boeren.