Het Europees OM valt het hoofdkantoor van de Belastingdienst binnen

Het Europees OM valt het hoofdkantoor van de Belastingdienst binnen

Binnenlandokt 12, 12:45
Een vreemde mogendheid, het Europees OM is vanmorgen het hoofdkantoor van de Belastingdienst binnengevallen. Het European Public Prosecutor’s Office in Luxemburg wil niet zeggen waar het onderzoek over gaat. Het is waanzin dat een vreemde zwaardmacht denkt zomaar te mogen binnenvallen bij een Nederlandse overheidsinstelling en daar geen openheid van zaken over hoeft te geven.
„Ik kan bevestigen dat het deel uitmaakt van een groter internationaal onderzoek dat wij voeren. Wij zijn verantwoordelijk voor de aanpak van misdrijven tegen het budget van de Europese Unie. Dat kan bijvoorbeeld gaan over corruptie, misbruik van Europese fondsen of douanefraude, alle criminaliteit die impact heeft op Europees geld”, zegt een woordvoerster van de organisatie. Ze voegt eraan toe dat de rechercheurs „niet zomaar” bij de fiscus langsgingen, „het gaat niet over elkaar even bijpraten.”
Volgens de Telegraaf stonden erbij de ingang van de Belastingdienst enkele tientallen auto’s met vrijstelling van de FIOD geparkeerd. Die organisatie, de eigen recherche van de Belastingdienst, verwijst door naar het Europees Openbaar Ministerie. En deze instantie weigert openheid van zaken over te geven. Dit voorval laat weer eens zien dat Nederland steeds minder te vertellen heeft in eigen land. Een stelletje ongekozen technocraten en bureaucraten maken hier de dienst uit.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
De regeringen in Warschau en Boedapest zouden dit niet zomaar laten gebeuren. Helaas bestaat onze regering uit slaafse Nederlandhaters. De Tweede Kamer kan dit daarom niet zomaar over zijn kant laten. Als dit wel gebeurt dan kunnen we er officieel van spreken dat Nederland wordt bezet door een vreemde mogendheid. Dat is natuurlijk onacceptabel!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten