shutterstock 2191584855

Jerusalem Quartet levert hartverwarmend optreden ondanks demonstratie en extra beveiliging

Binnenlandmei 19, 19:30
Afgelopen zaterdag was het Concertgebouw in Amsterdam het decor voor pro-Palestina protesten naar aanleiding van een optreden van het Jerusalem Quartet. In eerste instantie zou het hele optreden niet doorgaan, maar gelukkig is er deze keer niet gezwicht en is er extra beveiliging ingezet om de agressieve ‘demonstranten’ buiten de deur te houden. Wat een enorme treurigheid!
Buiten het Concertgebouw verzamelde zich een groep demonstranten die hun ongenoegen kenbaar maakten over het optreden van het Israëlische ensemble. De demonstranten, gewapend met Palestijnse vlaggen en borden met teksten als "Palestinian artists are not safe", riepen leuzen en trokken de aandacht van zowel aanwezige toeschouwers als de vele politieagenten.
Het Concertgebouw had eerder besloten om de twee geplande optredens van het Jerusalem Quartet te annuleren wegens veiligheidsredenen, maar de organisatie besloot later om één van de optredens toch door te laten gaan. Dit was mogelijk na het nemen van extra veiligheidsmaatregelen, waarvan de details niet openbaar zijn gemaakt.
De woordvoerder van het Concertgebouw benadrukte dat de bezoekers geen hinder ondervonden van de demonstraties en dat het concert soepel verliep. Het optreden werd zelfs live uitgezonden via het YouTube-kanaal van het Concertgebouw, hoewel de chatfunctie daarbij uitgeschakeld was om eventuele verstoringen te voorkomen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS bestrijden we de Machiavelliaanse Leviathan die we de EU noemen ELKE DAG opnieuw. De rest van de media aanbidden Brussel, wij niet. Vind jij ons tegendraadse geluid belangrijk? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons de EU te ontmaskeren en te bestrijden.
Tijdens het concert bedankte violist Ori Kam het publiek voor hun steun. Hij sprak over de ontroering en dankbaarheid die hij en zijn collega's voelden vanwege de steunbetuigingen die ze recent hadden ontvangen. Kam beschreef het leven van musici als een "eenzaam bestaan", maar gaf aan dat de steun van het publiek deze week bijzonder betekenisvol was.
Het optreden zelf verliep verder zonder incidenten, en na afloop konden alle bezoekers het Concertgebouw zonder problemen verlaten. De muzikanten droegen tijdens hun optreden een geel strikje op hun revers, als symbool voor de wens tot vrijlating van de Israëlische gijzelaars die door Hamas gevangen zijn genomen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten