screen shot 2024 03 25 at 113655jpg

Pro-Palestijnse waanzin overschaduwt concert Lenny Kuhr: optreden verstoord uit jodenhaat

Politiekmrt 25 , 9:12
In een onthutsend vertoon van ongegronde agressie en totale minachting voor artistieke vrijheid, werd het concert van de Nederlandse zangeres Lenny Kuhr bruut verstoord door pro-Palestijnse activisten. Dit incident, dat zich afspeelde in het vredige Waalwijk, is een somber teken van de tijden waarin de zogenaamde 'vrijheidsstrijders' de grenzen van het fatsoen ver te buiten gaan.
Lenny Kuhr, 74, een artiest bekend om haar vredelievende liederen, werd het doelwit van deze fanatici puur vanwege haar Joodse achtergrond en familiebanden in Israël. Het viertal verstoorde niet alleen de voorstelling door beledigingen en beschuldigingen van genocide te uiten, maar maakte ook persoonlijke dreigementen diep betreurenswaardig en verontrustend. Dit incident overstijgt de grenzen van protest; het is rauwe intimidatie, een aanval op de vrijheid van expressie en een aanval op onze gedeelde waarden van respect en tolerantie.
De reactie van het publiek en de snelle actie van de theatermedewerkers bieden een sprankje hoop in deze donkere episode. Zij weigerden toe te geven aan de tirannie van de luidruchtige minderheid en steunden Kuhr, waardoor de voorstelling kon voortgaan. Dit toont de veerkracht van onze samenleving en de onwankelbare steun voor de vrijheid van kunst en expressie.
Maar het is en blijft natuurlijk totaal geschift dat het concert van deze vrouw op zo'n manier overhoop gehaald wordt. Niet vanwege iets dat zij heeft gedaan, maar omdat ze Joods is en familie in Israël heeft. Dit is knettergek. Deze vrouw moet met rust worden gelaten en gewoon kunnen zingen - zonder dat mensen die blijkbaar 'Israël' verwarren met 'alle Joden' haar lastigvallen en het zingen onmogelijk maken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten