screen shot 2024 03 16 at 151707

Heldhaftige Candace Owens gecanceld door 'conservatieve' website

Buitenlandmrt 23 , 9:12
Het is ongelooflijk, maar je kunt tegenwoordig ook gecanceld worden door rechts. Niet door je te verzetten tegen Woke, BLM en de Transgekte, maar door de buitenlandse politiek van Amerika, de NAVO-oorlog in Oekraïne, én het wanbeleid van Israël niet blind te steunen. De heldhaftige Candace Owens heeft dat nu ook meegemaakt. De enorm populaire opiniemaker en podcaster is namelijk laten gaan (lees: gedumpt) door The Daily Wire. Een bedrijf dat in eigendom is van neoconservatieven die de eeuwige oorlogen en Israël steeds weer blind steunen.
De afgelopen weken heeft Candace een hard gevecht gevoerd met de ADL, wat een beetje de Amerikaanse versie van ons CIDI is, en met een totaal ranzige 'rabbi' genaamd Shmuley. Die vent is al twee jaar los aan het gaan op Candace omdat ze niet blind achter het beleid van Israël staat. Wat de rabbi en zijn (rijke) vrienden betreft betekent dit dat ze kapot moet.

As I said… everyone can see what is happening. If you have not yet watched, I encourage everyone to watch this episode of my show with a Rabbi. It is the reason I have earned the ire of certain organizations. youtu.be/GJ9GQ-gexhQ?si…

George
George
@BehizyTweets

The ADL is now coming after Candace Owens for defending herself against a satanic Jewish Rabbi who sells sex toys. This same Rabbi has been attacking her for two years but it's antisemitic for her to defend herself? The Anti Defamation League should be sued for... Defamation

Image
19.9K
Reply
Ze wordt steeds weer beschuldigd van 'antisemitisme,' terwijl ze steeds weer aangeeft Joden in het algemeen prima te vinden, dat veel Joden haar steunen... maar dat ze slechts tegen het beleid van Israël is... en de laatste tijd vindt ze dat de zionistische lobby te veel invloed heeft op de politiek en media in Amerika. Doordat ze hun invloed en geld gebruiken om kritische geluiden te laten cancelen. Dat kan zo niet, zegt ze de afgelopen weken steeds weer.

I am grateful they have turned their smear merchant guns on me. The world already knows my heart. Their attacks will have the opposite desired effect. Awaken world. Thank you, @adl

Cernovich
Cernovich
@Cernovich

When you only have run playbook, you keep running it. The ADL smeared good people for years. You’d think after October 7th, they’d understand who really hates Jews vs who is neutral on Israel / doesn’t really care, and proceed accordingly. But nope. Oh well. Not my problemo.

30.2K
Reply
Dat leverde haar uiteindelijk een enorme smeercampagne op van rabbi Shmuley en de ADL, die haar werkgever The Daily Wire - opgericht door de conservatieve Jood Ben Shapiro - elke dag weer opriepen om haar te ontslaan. Uiteindelijk is dat blijkbaar gebeurd. Of, nou ja, 'de wegen van TDW en Candace hebben zich van elkaar gescheiden.'

My crime, is that I do not believe that American taxpayers should have to pay for Israel’s wars or the wars of any other country. I will not change my mind. So the question is what will you do to me next? The world is watching.

Candace Owens
Candace Owens
@RealCandaceO

I do not know Nick Fuentes, but you already know that. What I do know is that everyone can see what you guys are doing to me. Your pattern is well established and the world is waking up to it. My crime is having stood up for myself against your network of smears.

49.6K
Reply
Owens is zelf heel positief. Ze heeft het erover dat ze "bevrijd" is, wat inderdaad geen overdreven statement is. De afgelopen maanden wordt ze namelijk steeds weer beledigd, zelfs door Shapiro die in publieke speeches aangaf dat ze volgens hem te ver ging omdat ze het beleid van Israël niet geheel steunt. De druk op Owens is al tijden ongelooflijk groot. Nu zij en TDW uit elkaar gaan - en dit gaat vrijwel zeker samen met een enorme som geld - kan ze doen wat ze wil. Zonder de angst dat smeercampagnes voor het einde van haar carriere kunnen zorgen.

Cancelcultuur

Op zich is het natuurlijk prima dat ze nu kan doen wat ze wil. Ze is "vrij." Geen halve en hele chantage meer. Geweldig.
Maar het is wel erg opvallend dat er op rechts minstens net zo'n grote cancelcultuur is als in de mainstream. De hele grote mediabedrijven op rechts - ook de zogenaamde 'rechtse' alternatieve media - zijn vrijwel allemaal gepassioneerd, ja zelfs blind pro-Israël. Je ziet het ook bij ons met GeenStijl en in de politiek met de PVV.
Dat mag allemaal. Maar wat zorgwekkend is, is dat die figuren vervolgens vol cancel gaan als je iets van kritiek durft te uiten op Israël. Sterker nog, hun blinde steun voor Israël gaat veel verder en is veel gepassioneerder dan hun steun voor hun eigen land. Op het beleid van het eigen land mogen we prima kritiek leveren, vinden ze. Maar op Israël? Oh nee! Fout! Jodenhater!
Dat is waar Owens kritiek op heeft. Ze wordt daarin gesteund door veel Amerikaanse conservatieven die steeds vaker vinden dat het eigen land bovenaan moet staan, én dat blinde steun voor welk ander land dan ook onverstandig (en vaak immoreel) is. Dat heeft niets te maken met antisemitisme, maar met een patriottische visie op de politiek.
Afijn, Owens zal deze canceling ongetwijfeld overleven. Sterker nog, ze krijgt vast een zak geld mee waarmee ze haar eigen ding kan doen. Ze heeft al een locals opgezet en zegt dat ze haar eigen YouTube-account weer actief gaat gebruiken voor haar dagelijkse podcasts. 
Overigens is Candace vandaag één van de sprekers bij het FVD-Ledencongres. Alle FVD leden kunnen daarbij zijn, ze moeten alleen even kaartjes reserveren (welke natuurlijk gratis zijn). Doe je dat, dan kun je van haarzelf horen. Geen gek idee, want deze dame is een écht held.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten