20220125 tweede kamer rob jetten d66 4

Blaaskaak Rob Jetten (D66) predikt knettergekke onderwijs-onzin: "Frontale aanval op de kansen van kinderen!"

Politiekmei 19, 17:00
Rob Jetten, de leider van het splinterpartijtje D66, heeft gewaarschuwd voor de gevolgen van de onderwijsbezuinigingen van het nieuwe kabinet, die hij beschrijft als "de allergrootste onderwijsbezuiniging van deze eeuw".
De samenwerkende partijen willen 210 miljoen euro per jaar bezuinigen op subsidieregelingen voor buitenschools onderwijs en de zogenaamde 'brede brugklassen' met leerlingen van verschillende niveaus. Daarnaast draaien ze 215 miljoen euro aan jaarlijkse investeringen in het hoger onderwijs en de wetenschap terug. Rob Jetten noemt deze bezuinigingen "een frontale aanval op de kansen van kinderen en studenten, op leraren, op de wetenschap en op onze economie".
Maar, wacht even Jetten. Was het niet D66 die de afgelopen periode met Robert Dijkgraaf een D66-onderwijsminister aan het roer heeft gehad? Wat heeft de student daar nou eigenlijk aan gehad? De universiteiten zijn inmiddels een oorlogsgebied, de ‘pechgeneratie’ kan door de stront zakken en dan nu afgeven op een realistisch onderwijsbeleid? Om je kapot te schamen!
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS bestrijden we de Machiavelliaanse Leviathan die we de EU noemen ELKE DAG opnieuw. De rest van de media aanbidden Brussel, wij niet. Vind jij ons tegendraadse geluid belangrijk? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons de EU te ontmaskeren en te bestrijden.
Jetten heeft daarnaast gewaarschuwd voor een "golf van extreemrechtse partijen", waarbij hij uiteraard de PVV noemt. Hij stelt dat Wilders, Le Pen en Orbán streven naar het afbreken van vrijheden waar decennialang voor gestreden is. Deze man is rijp voor het gesticht. Met een degelijk, realistisch kabinet wat op de deur klopt, is links Nederland compleet in paniek en wordt er alles uit de kast getrokken om alles wat het nieuwe kabinet op touw zet, te dwarsbomen en te framen als extreemrechts en gevaarlijk.

Volgens de Onderwijsinspectie is inmiddels 24% van de 15-jarigen functioneel analfabeet. Hadden we de afgelopen 7 jaar maar onderwijsministers van D66 gehad, dan was dat nooit gebeurd.

Rob Jetten
Rob Jetten
@RobJetten

Deze coalitie kiest voor de grootste onderwijsbezuiniging van de eeuw. Nederland verdient beter. Er is een alternatief. Stem 6 juni D66.

2.7K
Reply
Ondertussen zijn dit soort uitspraken en uitlatingen koren op de molen voor de PVV en de andere regeringspartijen, aangezien de gemiddelde Nederlander vrij makkelijk door deze retoriek heen prikt. Het heeft even moeten duren, maar Nederland is wakker geworden. Zoals Wilders al zei, de zon gaat weer schijnen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten