160411 plasterk university of amsterdam overeu2016nl 26375372295

Kansloos! Links-Nederland trekt ALLES uit de kast om Plasterk als premier te dwarsbomen

Politiekmei 19, 10:00
De Amsterdamse advocaat Henri Sarolea heeft zijn pijlen gericht op de beoogde premiers kandidaat Ronald Plasterk. Afgelopen donderdag is er aangifte gedaan waarbij Sarolea Plasterk beschuldigt van valsheid in geschrifte en overtreding van de Wet op de economische delicten.
De kern van de aanklacht betreft Plasterks farmaceutische bedrijf, Frame Therapeutics, dat volgens Sarolea in 2022 ten onrechte werd geclassificeerd als een 'micro-onderneming'. Voor een micro-onderneming geldt dat de balans niet hoger mag zijn dan 3,5 ton, terwijl het bedrijf volgens eigen opgave toen al 4 miljoen euro waard was.
Bovendien was Plasterk te laat met het indienen van de jaarverslagen en werden bestuursleden opgevoerd die nog niet officieel aangetreden waren. Deze onregelmatigheden zouden gunstige administratieve lasten voor het bedrijf hebben opgeleverd. Nou hé, heftig hoor.
Plasterk verkocht Frame Therapeutics in 2022 aan CureVac voor een bedrag van 32 miljoen euro. Dit voedt Sarolea’s zorgen over de integriteit van Plasterk, vooral nu hij in de running is voor het premierschap. De advocaat verklaart tegenover persbureau ANP: "Als er een minister-president moet worden aangewezen, dan moet die wel integer zijn. De integriteit van Plasterk is volstrekt zoek. Deze zaak stinkt."
Naast de aanklacht over de bedrijfsvoering van Frame Therapeutics, zijn er ook andere grieven tegen Plasterk, waaronder een lopend onderzoek door Amsterdam UMC. Dit onderzoek richt zich op patenten die Plasterk zou hebben geclaimd zonder de betrokkenheid van andere wetenschappers die aan dezelfde kankertherapie werkten. Volgens berichten zou Plasterk hiermee miljoenen hebben verdiend, een kwestie die eveneens vragen oproept over zijn integriteit.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS bestrijden we de Machiavelliaanse Leviathan die we de EU noemen ELKE DAG opnieuw. De rest van de media aanbidden Brussel, wij niet. Vind jij ons tegendraadse geluid belangrijk? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons de EU te ontmaskeren en te bestrijden.
Plasterk zelf heeft in een reactie aan NRC laten weten dat eventuele fouten in de jaarrekening onbedoeld zijn: "Mocht in een jaarrekening onverhoopt een onvolkomenheid zijn geslopen, dan is dat zonder intentie gebeurd." Hij benadrukt dat zijn bedrijf altijd heeft gehandeld naar beste weten en ondersteuning krijgt van een gerenommeerd accountantskantoor. Wat betreft de patentkwestie verwijst hij naar CureVac, het bedrijf dat Frame Therapeutics heeft overgenomen.
Telegraaf-journalist Wouter de Winther gaf in de recente politieke podcast van ‘de T’ aan dat de beste man een CV heeft waar je 'u' tegen zegt, en het dan ook een uitstekende kandidaat zou zijn voor het premierschap. Typerend is het wel voor de linkse kerk om met intimidaties, dreigen met aangiftes, et cetera, om de boel weer te dwarsbomen. Een ("extreem") rechts kabinet dat Nederland weer op de rails krijgt, migratie keihard aanpakt, et cetera, dát moeten we natuurlijk niet hebben.
Het moge inmiddels duidelijk zijn dat zowel linkse politieke partijen als de links georiënteerde media de messen aan het slijpen zijn om het kabinet PVV 1 zo snel mogelijk de nek om te draaien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten