Screen Shot 2022 04 27 at 150522

OM gaat beweringen Derksen in ''de kaars-affaire'' onderzoeken

Binnenlandapr 28 2022, 15:32
Johan Derksen heeft de bingo. Hij kan op de belangstelling rekenen van het Openbaar Ministerie (OM). Het OM gaat namelijk de beweringen van Derksen onderzoeken die hij heeft gedaan in de TV uitzendingen van Vandaag Inside. De positie van Derksen lijkt onhoudbaar in Vandaag Inside.
De hoofdofficier van het parket Noord-Nederland van het Openbaar Ministerie heeft Johan Derksen in het vizier, deze gaat een opsporingsonderzoek instellen na de gewraakte uitspraken.  ''Dit onderzoek is gericht op de waarheidsvinding van mogelijk strafbare gedragingen waarover in dat programma gesproken is. Daarbij roepen wij betrokkenen op, voor zover dat nog mogelijk is, hun verhaal te doen”, aldus het OM donderdag tegenover de Telegraaf
Verjaring
Derksen komt waarschijnlijk zonder rechtszaak weg omdat het strafbare feit mogelijk verjaard is mocht er iets uit het onderzoek komen. Waarom gaat het OM het dan toch onderzoeken? ''Duidelijk is dat hier sprake is van zeer af te keuren grensoverschrijdend gedrag. Daarbij is ook de wijze waarop er in het tv-programma over gesproken wordt bijzonder kwetsend. Dit kan slachtoffers van zedenfeiten ook na een lange tijd diep raken”, verklaart het OM. Het is om een voorbeeld te stellen en bij Derksen weet je nooit of het wel zo is gebeurd als hij beweert. Het kaars-verhaal heeft Derksen inmiddels ook genuanceerd.
Eerste sponsor loopt weg
E-bikespecialist Stella Fietsen heeft vandaag bekend gemaakt dat zij vanwege de uitspraken van Derksen de sponsoring van tv-programma Vandaag Inside per direct stop zetten. ‘Hoewel Stella als e-bikefabrikant sport en beweging, waaronder voetbal, een warm hart toedraagt, distantieert het zich van wat er in die bewuste uitzending is voorgevallen’, laat Stella Fietsen in het AD optekenen. 
Talpa
Vanavond gaan Genee, Derksen en van der Gijp live in de uitzending van Vandaag Inside hun excuses aanbieden voor uitspraken die dinsdagavond zijn gedaan. "Het is volstrekt ongepast om dit thema, dat zo extreem gevoelig ligt, in een lacherige sfeer te benaderen. Voor slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag moet dit een klap in het gezicht zijn geweest", volgens Talpa aan de NOS.
Van vervolging gaat niks terecht komen vanwege verjaring is de verwachting. Door de kaars-affaire is het imago van Johan Derksen wel onherstelbaar beschadigd. De vraag is of Vandaag Inside ook deze rel weer te bovenkomt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten