Afbeelding gemaakt met ChatGPT van OpenAI

Juli is koud en nat – waar blijft de opwarming nou, klimaatprofeten?

Binnenland22 jul , 13:00
In juni was het weer zover: bij elke zomerse dag denderde de klimaatalarmistische trein vol gas door de media. “Opwarming! Extremen! De heetste dag ooit!” Wekenlang kregen we klimaathysterie over ons heen omdat het ergens 28 graden werd en het asfalt in een Zuid-Europese buitenwijk iets sneller smolt dan normaal.
Maar nu? Nu we midden in juli zitten, met regen, frisse zeewind, temperaturen rond de 22 graden en een terrasgevoel van eind april? Doodse stilte. Geen rampentaal bij RTL of NOS. Geen grafiekjes. Geen klimaatpaniek. Alleen wat vage woorden over “licht wisselvallig zomerweer” en “normale temperaturen”.
Waar zijn al die klimaatexperts ineens gebleven?
🟦 DDS krijgt geen cent van de overheid of het kartel. We leven van donaties van trouwe lezers zoals jij. 👉 Doneer via https://dds.backme.org – dan krijg je ook nog eens elke dag een exclusieve column in je inbox die we niet op DDS kunnen publiceren. 💶 Of maak een bedrag over naar NL95RABO0159098327 t.n.v. Liberty Media.

Selectieve paniekzaaierij: alleen bij zon, nooit bij regen

De hypocrisie is inmiddels voorspelbaar: als het een paar dagen warm is, springen de redacties op de tafels. Dan gaat het ineens over “gevaarlijke trends”, “onomkeerbare schade” en de “versnelling van de klimaatverandering”. Maar als het dagenlang nat, fris en bewolkt is, hoor je niemand.
Juli is tot nu toe allesbehalve een tropenmaand. En dat is geen probleem – dat is normaal. Maar het toont wel de selectieve berichtgeving.
Want als “opwarming” de norm is, dan zou elk fris of nat zomerweer ook breaking news moeten zijn, toch? Toch?

22 graden, regen, wind: dit is gewoon Nederlandse zomer

Volgens Buienradar en het KNMI liggen de temperaturen momenteel “rond het klimaatgemiddelde”. Er is zon, maar ook regen. In het oosten een klap onweer. Aan zee is het frisser. Kortom: precies wat Nederlanders al decennia gewend zijn van een doorsnee zomer.
En dat is precies het punt: niets extreems aan. Geen 40 graden. Geen uitgedroogde rivieren. Geen verzengende hittegolven. Gewoon normale Hollandse miezer, wolkenvelden en af en toe een bui die je barbecue verpest.
Zou dit ook niet “klimaat” moeten zijn dan? Of telt klimaat alleen als het in het straatje past?

Klimaatgekte als politiek wapen

Wat dit soort mediahysterie keer op keer bewijst: “klimaat” is geen neutraal thema meer. Het is een politiek instrument. Een stok om mee te slaan. Tegen boeren. Tegen automobilisten. Tegen gasgebruikers. Tegen kernenergie. Tegen alles wat nog normaal, betrouwbaar of betaalbaar is.
De waarheid? Het klimaat verandert, ja. Zoals het altijd gedaan heeft. Maar het structureel inzetten van weersextremen als bewijs voor politieke paniekmaatregelen is ronduit gevaarlijk.
Want als je aan de bevolking telkens vertelt dat elke warme dag bewijs is voor rampspoed, en vervolgens wekenlang zwijgt als het koud en nat is, dan ben je geen journalistiek bedrijf meer. Dan ben je gewoon klimaatactivist met een zendmachtiging.
🟥 Als jij wilt dat DDS blijft bestaan – als tegenmacht tegen de linkse media en Big Tech-censuur – dan hebben we jouw steun nú nodig. 👉 Ga naar https://dds.backme.org of doneer direct via: NL95RABO0159098327 t.n.v. Liberty Media Help ons het tweede deel van het jaar door. Vrijheid is niet gratis.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten
20 Reacties