Kijk! Geert Dales vernielt Maxima: 'Zij is een kosmopoliet!'

Binnenlandapr 27, 16:00
Bij Ongehoord Nederland heeft Geert Dales op keiharde - en heerlijke - wijze uitgehaald naar koningin Maxima. De vrouw van zijne majesteit de bierkoning bemoeit zich volgens Dales namelijk met veel te veel dingen. Ze moet haar mond houden en lintjes knippen; niet enge projecten als de digitale euro en andere digitale dictatoriale plannen aan ons opdringen.
Dapperder dan de mannen en vrouwen van Ongehoord Nederland worden ze niet gemaakt in ons land. Zoals wij gisteren al berichtten is de omroep namelijk hard achter het hele idee van de monarchie aangegaan. Prima. Goed. En dapper. Want het kan je echt een tegenreactie opleveren van het koningshuis.
Maar daar hield ON! niet op. Oh nee. De omroep ging nog verder en richtte de pijlen ook nog eens terecht op koningin Maxima. Deze zonnekoningin uit Argentinië is steeds gekker aan het worden. Ze pusht allemaal projecten - zoals de digitale euro en meer - die overheden ongekende macht geven en die concepten als privacy totaal afschaffen.
Geert Dales mocht daar bij ON! over komen vertellen. Dat deed hij op grandioze wijze -en hij vernielde die dame echt totaal.
Maxima kwam eerder langs bij het WEF, en ON! speelde daar een clip van, om daar te vertellen dat het CBDC (digitalisering van geld en je hele identiteit) noodzakelijk is. Want zo kan je goed zien wie wat nodig heeft, wie zich heeft laten vaccineren (voor wat dan ook) en wie niet, je kunt makkelijk uitkeringen storten, en nog veel meer. Het is ronduit walgelijk.
Volgens Dales mag Maxima dat soort uitspraken helemaal niet doen. "Maar die rol wordt herhaaldelijk toegelaten," ging hij verder. Dat is gek - maar het gebeurt steeds weer, dus het is duidelijk dat het een systematisch issue is.
Hij herinnerde de kijker er ook aan dat Maxima bij de aankondiging was van koningin Beatrix toen die bekendmaakte dat ze zou aftreden. Vervolgens ging Maxima naar buiten om met de media te praten. Die vroegen haar wat ze daar van vonden. Haar antwoord? Ze vond het heel eervol "op mijn schoonmoeder op te volgen. Dat zegt natuurlijk alles over haar perceptie van wat haar rol is," concludeerde Dales daarover. Want inderdaad, dat is haar rol helemaal niet. Maar ze denkt van wél.

Kosmopoliet

Presentator Tom de Nooijer vroeg Dales daarop waarom Maxima de hele tijd naar dit soort gremia gaat en dit soort uitspraken doet. "Zij gedijt natuurlijk goed in die kringen," was zijn antwoord. "Dan ben je ver weg van het dagelijkse leven in Nederland waar zij af en toe wel zeggen mee verbonden te zijn, maar wat natuurlijk ontzettende flauwekul is."
Daarbij wees hij erop dat diezelfde Oranjes ook met een uitgestreken gezicht kunnen zeggen dat ze pal achter het Oekraïense volk staan en zich daarmee verbonden voelen... waarna ze lekker vakantie gaan vieren zonder ook maar één moment na te denken over wat er in dat land gebeurt. Het is een act. Toneelspel.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Het is ongelooflijk dapper wat Ongehoord Nederland hier doet. Kritiek op de Oranjes kan zo'n omroep echt vreselijk veel kosten. Daarom is het extreem belangrijk dat zoveel mogelijk Nederlanders lid worden van Ongehoord Nederland. Hoe meer Nederlanders lid zijn, hoe groter de kans dat ON! terug kan vechten als de Oranjes losgaan en de omroep alsnog van de buis proberen te krijgen. Want ja, dat gaan ze nu natuurlijk wél doen.
"Dan gaan ze weer naar een modain oort, ver weg. Dat is natuurlijk wat zij doen. Zij is natuurlijk een kosmopoliet. Daar voelt ze zich bij thuis," aldus Dales.
En dat is een probleem. "Als jij de koning van Nederland wilt zijn, de echtgenote van de vorst, dan is jouw rol in dit land. Dan moet je, als je nog iets van dat koningshuis wil maken, jouw betrokkenheid bij de 'gewone mensen' serieus laten zien."
Maar dat is dus niet wat Maxima doet. Het tegendeel is zelfs waar. Ze heeft duidelijk lák aan de gewone Nederlander. Mevrouw is bezig op internationaal niveau; daar zijn de mensen met wie ze een natuurlijke band heeft. Mensen die net zo denken als zij.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten