Screen Shot 2022 08 03 at 151130

KIJK! Johan Derksen steunt de boeren; 'Automobilisten moeten maar wat ongemak accepteren'

Binnenlandaug 03 2022, 13:54
Opiniemaker Johan Derksen heeft zich in een videoboodschap op schitterende wijze uitgesproken vóór de boerenhelden die zich verzetten tegen de dictatoriale plannen van het kabinet. Zij staan op het punt "geliquideerd" te worden door de regering, aldus de man die woonachtig is in Drenthe. Hun verzet is daarom logisch... en automobilisten die daar wat last van hebben, nou, die moeten het maar gewoon accepteren. Zo is het!
We hebben de afgelopen jaren redelijk vaak gezien dat Johan Derksen (Vandaag Inside) het, als puntje bij paaltje kwam, toch opnam voor de regering, maar wat betreft de boeren zit dat anders. De sigaarkenner staat namelijk zij aan zij met hen. Want, zegt Derksen, het kabinetsbeleid komt er feitelijk op neer dat zij "geliquideerd" worden. Daarom is het volstrekt logisch dat ze actie voeren. Als mensen daar last van hebben, soit. Ze moeten daar maar even begrip voor opbrengen.
"Boeren zijn mensen die keihard werken, die nooit een vrije dag hebben, die van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat in touw zijn, die nooit op vakantie kunnen," aldus Derksen over de manier waarop boeren inderdaad leven. "Die mensen die worden nu gewoon geliquideerd, eigenlijk he?"
"Je moet je realiseren," gaat Dersen verder in de video, "die mensen zijn in paniek. Die zijn in paniek. Die worden niet gehoord. En die zien hun hele toekomst wegvloeien." Geen wonder dus dat ze harde acties voeren. Het is dat ´óf ze verliezen hun hele leven.
"Wat er gebeurt," zegt Derksen dan ook, "dat ze die wegen blokkeren, met allerlei rotzooi. Natuurlijk is dat niet goed te praten, maar het gebeurt wel uit wanhoop. En de automobilisten die daar last van hebben, ja, die moeten maar enig begrip opbrengen."
"Ja," concludeert hij, "ook als ze tegen de boeren zijn moeten ze zich in kunnen leven in de wanhoop van zo'n boer.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Zo zie je maar weer dat Derksen écht wel een andere kijk op de zaken heeft dan 99% van zijn collega's in Hilversum. Hoe dat komt? Vrijwel zeker doordat hij in Grollo woont. De man woont dus in Drenthe, heeft daar contact met plattelanders én met boeren, en weet dus wat er dáár speelt. Dit in tegenstelling tot het brallende geteisem dat normaal op tv komt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten