Mark Rutte Minister President 9O1A6720

Rutte is hartstikke boos op boeren: 'Deze levensgevaarlijke acties MOETEN stoppen!'

Politiekjul 28 2022, 13:03
De man die boeren met geweld wil onteigenen - Mark Rutte dus - vindt het niet netjes dat boeren demonstreren op een manier die voor wat overlast veroorzaakt. Want, zegt de grootste leugenaar ooit die zich premier mocht noemen van ons land, de acties zijn "levensgevaarlijk." De boeren moeten netjes binnen de wet demonstreren, dus ergens in de middle of nowhere op een veldje staan. Dat vindt Rutte veel beter.
"De protestacties van een kleine groep boeren op snelwegen van gisteren en vanochtend zijn onacceptabel," schrijft Rutte op Twitter. "Anderen moedwillig in gevaar brengen, onze infrastructuur beschadigen en mensen bedreigen die helpen opruimen, gaat alle perken te buiten. Doe aangifte bij bedreiging."

De protestacties van een kleine groep boeren op snelwegen van gisteren en vanochtend zijn onacceptabel. Anderen moedwillig in gevaar brengen, onze infrastructuur beschadigen en mensen bedreigen die helpen opruimen, gaat alle perken te buiten. Doe aangifte bij bedreiging. (1/3)

2.4K
Reply
"Deze levensgevaarlijke acties moeten stoppen," stelt de autocraat vervolgens. "Er zijn genoeg andere mogelijkheden om binnen de wet je onvrede te uiten. De meeste boeren doen dat ook."
"De meest betrokken ministers en ikzelf staan in nauw contact. Alle steun voor Rijkswaterstaat en de politie, die met man en macht werken om de gevolgen van deze acties te beperken," sluit hij zijn tweets vervolgens af.
Dat laatste is natuurlijk erg interessant. Want als Rutte zelf er ook alles aan zou doen om de gevolgen te beperken, dan was het vandaag nog afgelopen. Het enige wat hij daarvoor hoeft te doen is zeggen dat hij de eigendomsrechten van boeren wél respecteert, en dat het hele onzinnige stikstofplan van tafel is.
En ja, natuurlijk is het vervelend dat sommige boeren dit soort acties uithalen. Maar het bewijst dat ze werkelijk de wanhoop nabij zijn. Sterker nog, ze zijn al wanhopig. Ze zien het niet meer zitten en denken dat ze mógelijk alleen nog met zulke harde acties hun huis, haard en gezin misschien, wie weet, hopelijk kunnen redden.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Maar daar hoor je dat secreet dan niet over. Oh nee. Het zijn levensgevaarlijke acties, roept hij, en hij zet de boeren weg als een soort van halve terroristen die zomaar eventjes met de levens van anderen spelen... terwijl het tegengestelde waar is. Híj́ en zijn kornuiten spelen al járen spelletjes met de levens van boeren. En dát is waarom sommige boeren nu dit soort acties uitvoeren.
Overigens kan Rutte dat strenge toontje wel daar steken waar de zon niet schijnt. Ik ben er niet in geïnteresseerd - en ik vermoed heel veel boeren ook niet. Houd eerst maar eens op deze hele sector te bedreigen. Dan mag je dan weer quasi moreel superieur doen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten