buffaloworms as food 2392

Knettergek! Basisschoolkinderen krijgen tijdens schoolreis muffins met wormen geserveerd

Binnenlandnov 29 2023, 21:00
Op het recente schooluitje van groep 3 van basisschool Bohemen Kijkduin naar het Museon in Den Haag is onder ouders enige commotie ontstaan. Tijdens het bezoek aan het museum werden de zesjarige leerlingen geconfronteerd met een ongebruikelijke maaltijd: muffins met wormen.
De kinderen bezochten het Museon-Omniversum, een museum dat zich richt op de aarde, de mens en een duurzame toekomst. Ondanks de educatieve doelstellingen van het museum, roept de keuze om insecten als voedsel aan te bieden bij jonge kinderen vragen op. Ook is het weer bijzonder typerend dat er tegenwoordig dit soort linkse uitjes worden georganiseerd. Is een bezoek aan het Rijksmuseum of een oorlogsmuseum niet een stuk zinvoller en waardevoller?
Een bezorgde ouder meldde dat hun dochter werd aangemoedigd om insecten te consumeren, wat in strijd is met hun levensbeschouwelijke visie en geloofsovertuiging. Naast gezondheidsbezwaren brengen ouders dus ook religieuze bezwaren naar voren, waarbij wordt opgemerkt dat bepaalde religieuze groepen geen insecten mogen eten.
De bezorgde ouders uiten niet alleen zorgen over de ongevraagde confrontatie met insecten, maar ook over de vermeende aanmoediging van de kinderen om deze insecten te proeven. Ze verwijzen naar een flyer met het recept voor chocolademuffins met appel en buffalowormen die de kinderen mee naar huis kregen.
Het Museon reageert door te benadrukken dat de kinderen absoluut niet zijn aangemoedigd om insecten te eten. Een woordvoerder stelt dat het aanbieden van insecten als voedsel een bewuste keuze is om kinderen een breder perspectief te bieden op eetgewoonten. Ze benadrukken dat de kinderen volledig vrij waren om te beslissen of ze de insecten wilden proeven en dat er geen druk werd uitgeoefend door museumdocenten.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met al die goedkope spelletjes van de VVD. Nederlanders hebben recht op een réchts kabinet. En snel een beetje! Denk jij daar net zo over?! Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons te strijden voor de toekomst van ons land.
Desondanks blijven de ouders kritisch en wijzen ze naar de school, die het uitje heeft geboekt, begeleid en betaald. Het Museon benadrukt dat de school en de docent verantwoordelijk zijn voor de leerlingen tijdens schooltijd. De basisschool Bohemen Kijkduin ontkent elke vorm van aanmoediging van het eten van insecten.
Terwijl de school en het museum zich van geen kwaad bewust zijn, is de vraag natuurlijk of dit soort uitjes überhaupt wel gewenst zijn voor basisschoolleerlingen. Het opdringen van dit soort gekkigheid, wat we eerder ook al terugzagen tijdens de week van de 'lentekriebels', geeft maar weer aan dat er dringend wat moet veranderen in het onderwijs waarbij kinderen aan de lopende band linkse ideeën voorgeschoteld krijgen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten