frans timmermans 2022

Frans Timmermans zoekt naar excuses voor extreem lage aantal stemmen: Zelfreflectie ontbreekt volledig

Politieknov 29 2023, 20:00
Het piept en het kraakt bij GL-PvdA. Lijsttrekker Frans Timmermans schrijft zijn lage aantal stemmen niet toe aan zijn eigen populariteit, maar aan de vermeende neiging van kiezers om te stemmen op vertrouwde gezichten binnen hun eigen politieke stroming. Deze verkiezing markeerde de eerste keer dat GroenLinks en PvdA samen op een lijst stonden.
Timmermans vertoont enig Calimero-gedrag, waarbij hij wild om zich heen blijft slaan na de verkiezingswinst van Geert Wilders en de PVV. Hij lijkt echter terughoudend als het aankomt op enige zelfreflectie. Timmermans zoekt naar excuses en omwegen om zijn verlies te verklaren zonder de conclusie te hoeven trekken dat het plan om Nederland vanuit Brussel te redden, niet helemaal geslaagd is.
Met iets meer dan 46 procent van de stemmen voor GroenLinks-PvdA, ontving Timmermans aanzienlijk minder steun dan de lijsttrekkers van andere partijen. Volgens Timmermans komt dit deels doordat veel van zijn kiezers op een vrouw stemden, zoals hijzelf heeft gedaan voor Esmah Lahlah. Dit argument snijdt echter geen hout aangezien recente informatie van stichting “Stem op een Vrouw” aantoont dat er dit keer minder stemmen naar vrouwelijke kandidaten gingen dan bij eerdere verkiezingen.
Met iets meer dan 46 procent van de stemmen voor GroenLinks-PvdA ontving Timmermans aanzienlijk minder steun dan de lijsttrekkers van andere partijen, waarbij cijfers van 70%, 80%, of zelfs 90% werden behaald. Timmermans moet genoegen nemen met minder dan de helft. Genant!
Volgens Timmermans komt dit deels doordat veel van zijn kiezers op een vrouw stemden. Dit argument wordt echter weerlegd door recente informatie van de stichting "Stem op een Vrouw," die aantoont dat tijdens de afgelopen verkiezingen minder stemmen naar vrouwelijke kandidaten gingen dan bij eerdere verkiezingen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met al die goedkope spelletjes van de VVD. Nederlanders hebben recht op een réchts kabinet. En snel een beetje! Denk jij daar net zo over?! Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons te strijden voor de toekomst van ons land.
Misschien is het voor zowel GroenLinks als PvdA verstandig om te zoeken naar een nieuwe lijsttrekker met meer charisma en een beter begrip van de arbeidersgroep die normaal gesproken op de PvdA stemt. De afstand tussen de 'Klimaatpaus' uit Brussel en de gewone, hardwerkende Nederlander lijkt te groot, wat mede heeft geresulteerd in een massale verkiezingswinst voor Geert Wilders en de PVV.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten