shutterstock 2171006405

LOL! Frans Timmermans extreem IMPOPULAIR onder PvdA- en GroenLinks-kiezers

Politieknov 28 2023, 12:00
Heel slecht nieuws voor Frans Timmermans. De Grote Leider van GroenLinks-PvdA blijkt niet alleen impopulair te zijn onder Nederlanders in het algemeen, maar zelfs onder aanhangers van zijn eigen lijst. Waar andere lijsttrekkers 70%, 80% of zelfs 90% van de stemmen kregen moet Timmermans genoegen nemen met minder dan de helft. Wat een afgang!
Bijna overal in het land kreeg Timmermans minder dan 50% van de stemmen. Sterker nog, hij zou in totaal zijn uitgekomen op ergens rond de 40%. Voor een kandidaat die lager op de lijst staat is dat een geweldig resultaat. Maar voor de lijsttrekker? Nee, dat is echt niet best.
Gek is het niet als je kijkt naar de uitslagen in bepaalde regio's. Bijvoorbeeld: in Tilburg kreeg de eigen wethouder, Esmah Lahlah die op de tweede plek van de lijst stond, veel meer stemmen dan Timmermans. Ook GroenLinkser Lisa Westerveld kreeg in Nijmegen, waar zij vandaan komt, meer dan haar partijbaas.
Als we dan kijken naar Utrecht, dan zien we dat GL-PvdA 73.000 stemmen kreeg. Hoeveel daarvan voor Timmermans waren? 24.000. Dat is dus slechts 32 procent. Ja, dat lees je goed. Slechts 1 op de 3 PvdA-GroenLinksers in de Domstad stemden op de Grote Roerganger.
Ook in Amersfoort en Zwolle waren de resultaten met 42% van de stemmen bepaald niet om over naar huis te schrijven voor Timmermans. En dan zijn er nog andere steden als Den Bosch, Veenendaal, Eindhoven, Rotterdam, Den Haag. Ook daar moest Timmermans een collega voor zich laten. Van zijn eigen lijst.
Als we dan naar de andere partijen kijken dan zien we dat Dilan Yesilgöz bijvoorbeeld iets van 80% van de VVD-stemmen kreeg in de grote steden, en Geert Wilders maar liefst 90%. Die twee waren dus echt wel de absolute leiders van hun partijen, ook in de ogen van kiezers.
Maar Timmermans? De man wordt werkelijk door iedereen uitgekotst, zelfs door zijn eigen kiezers. Hilarisch!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten