shutterstock 1075105040

LOL! Knetter-emotionele Frans Timmermans half in tranen: "Het is nu tijd om de democratie en rechtstaat te verdedigen"

Politieknov 23 2023, 8:02
Frans Timmermans heeft ons vanavond het mooiste entertainment ooit gegeven. Het biggetje van GroenLinks-PvdA reageerde namelijk ontzettend emotioneel op de verkiezingsuitslag. Hij stond bijkans half (en helemaal!) met tranen in de ogen zijn publiek toe te spreken. Iedereen was in rouw.
De PvdA-mafketel schreeuwde in de microfoon dat het nu belangrijker dan ooit was om "schouder aan schouder te staan" met elkaar. Want "haat" had gewonnen. Of nou ja, was de grootste geworden. Vervolgens vertelde hij de aanwezige GroenLinksers en PvdA'ers dat ze "elkaar moeten vasthouden... want in Nederland laten we elkaar niet los."
Hi-la-risch.
"Ik heb jullie even nodig vanavond," aldus Timmermans met trillende, emotionele stem. "Wij laten in Nederland niemand los. In Nederland is iedereen gelijk." Voor de goede orde feliciteerde hij Geert Wilders toen toch even, maar daar werd op gereageerd met luid boegeroep.
Ironisch genoeg gebruikte Timmermans deze verkiezingsuitslag om te beweren dat de democratie schade is aangedaan. "Het is nu tijd om de democratie en rechtstaat te verdedigen," durfde hij zelfs te beweren terwijl hij kort daarvoor had gezegd dat zijn fractie nooit en te nimmer gaat samenwerken met de PVV. Onder geen enkele voorwaarde.
De speech van Timmermans heeft voor veel (leed-) vermaak gezorgd op X. Ook Jan Roos heeft genoten van de publieke huilbui van de PvdA'er:
"Wat een geweldige speech van Frans Timmermans," schrijft Roos op X. "We zitten ons hier helemaal kapot te lachen. Geweldig. Dank."
Onder Jans tweet zie je dat veel mensen er net zo over denken. Er worden veel grappen gemaakt, Timmermans wordt "een jankende gehaktbal" genoemd, en er wordt ook gezegd dat de speech beter was dan menig oudejaarsconference.
Het is opmerkelijk dat Timmermans zich zo laat gaan... maar misschien heeft het ermee te maken met iets anders dat hij zei. Hij gaf namelijk toe dat hij niet alleen verwacht had dat de PVV kleiner zou zijn, maar ook dat zijn eigen club significant groter zou worden. Het was dus een dubbele teleurstelling voor de man.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten