afbeelding van whatsapp op 2023 10 12 om 181527 4380fd26

Amsterdam maakt knieval voor antisemitisme; Chanoeka viering op Gelderlandplein geannuleerd

Binnenlandnov 23 2023, 8:00
In een betreurenswaardige ontwikkeling in Amsterdam heeft de stad besloten om dit jaar het Joodse feest Chanoeka niet openbaar te vieren op het Gelderlandplein in Amsterdam-Zuid schrijft de Telegraaf. Deze beslissing, genomen na overleg met de politie en de lokale Joodse gemeenschap, werd ingegeven door zorgen over de veiligheid van het winkelend publiek en winkeleigenaren, gevoed door de recente spanningen rond Israël en Gaza.
Deze stap is een trieste illustratie van hoe antisemitische dreigingen een schaduw werpen over de stad die bekendstaat om haar multiculturele en inclusieve karakter. Het niet plaatsen van de chanoekia, een negenarmige kandelaar die traditioneel wordt verlicht tijdens Chanoeka, is een knieval voor intimidatie en haat.
Dit besluit is des te opmerkelijker aangezien een groot deel van de Joodse gemeenschap van Amsterdam woont in de buurt van Buitenveldert, waar het Gelderlandplein zich bevindt. In voorgaande jaren was het plaatsen van de chanoekia een belangrijk symbool van de Joodse aanwezigheid en cultuur in de stad, en een teken van de diversiteit en acceptatie waar Amsterdam om bekendstaat.
De capitulatie van Amsterdam voor antisemitische dreigingen staat in schril contrast met de stadsgeschiedenis als toevluchtsoord voor Joden en andere vervolgde groepen. Dit roept vragen op over de toewijding van de stad aan haar historische waarden van vrijheid en inclusiviteit.
Chanoeka, bekend als het lichtjesfeest, is een tijd van vreugde en viering voor de Joodse gemeenschap. Het feest, dat dit jaar van 7 tot 15 december loopt, wordt traditioneel gevierd met het aansteken van een extra lichtje op de chanoekia elke avond. De beslissing om dit belangrijke symbool van het feest niet te plaatsen, is een somber teken dat laat zien hoe ver de stad is afgedwaald van haar principes van tolerantie en openheid.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Deze gebeurtenis moet een wake-up call zijn voor Amsterdam en voor Nederland als geheel. Het is tijd om sterk te staan tegen antisemitisme en alle vormen van haat, en om te zorgen dat alle burgers, ongeacht hun achtergrond of geloof, zich veilig en geaccepteerd voelen in onze samenleving.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten