shutterstock 2017847735

“LGBT indoctrinatie heeft geen plaats in het basisonderwijs”

Politieknov 05 2023, 13:20
Forum voor Democratie (FVD) heeft zich uitgesproken tegen wat zij beschouwen als "LGBT indoctrinatie" op basisscholen en roept op tot een herziening van kerndoel 38, dat zich richt op het introduceren van kinderen in aanraking met seksuele diversiteit.
Thierry Baudet: "Wij geloven dat scholen een neutrale en objectieve omgeving moeten bieden voor de ontwikkeling van kinderen, zonder hen te belasten met controversiële onderwerpen zoals seksuele diversiteit. Dit is een taak voor ouders en niet voor het onderwijs."
Het vernieuwde kerndoel 38 is sinds 2012 van kracht naar aanleiding van een motie van toenmalig D66-leider Alexander Pechtold, dat brede steun vond in de Tweede Kamer - van onder andere SP, PvdA, GroenLinks, VVD en de partij van Geert Wilders, de PVV. Hetzelfde jaar kwam de Stichting Rutgers met een leerlijn voor scholen ter invulling van het kerndoel.
De voorgestelde wetswijziging van Forum voor Democratie om kerndoel 38 te schrappen kan rekenen op veel discussie. Desondanks laat partijleider Baudet weten dat hij niet zal terugdeinzen voor eventuele controverse. “Dit is een belangrijk thema voor onze partij. Wij vinden het essentieel dat kinderen beschermd worden tegen deze oprukkende trend. LGBT indoctrinatie heeft wat FVD betreft geen plaats in het onderwijs."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten