shutterstock 2368231183

Knettergek! Overheid beloont geduld van zedendelinquenten en geweldplegers met flinke bonus

Binnenlandmrt 13 , 14:00
Het is werkelijk een dolle boel in TBS-land! Blijkt dat de staat zomaar eventjes 200.000 euro heeft uitgedeeld als een soort snoepgoed aan tbs'ers die geduldig in de rij staan voor een behandeling. Jawel, je leest het goed. We praten hier over zedendelinquenten en geweldplegers die gezellig in de wachtstand hangen terwijl de wachtlijsten langer worden dan de gemiddelde zomerse dag in Nederland.
Wat is er aan de hand? Nou, schijnbaar staan er op dit moment 170 tbs'ers te trappelen voor een plekje in een tbs-kliniek. Maar helaas, door een acuut tekort aan capaciteit en personeel worden ze vriendelijk doch dringend verzocht om buiten te wachten. Als compensatie voor hun lange wachttijd, hebben 140 van deze zielen de afgelopen drie jaar een leuke bonus ontvangen. Het toppunt? Een duizelingwekkende 6900 euro. Dat noemen we nog eens een gouden handdruk voor je geduld!
Het schijnt dat als je langer dan vier maanden in de wachtrij staat, je volgens de wet recht hebt op wat poen. Van enkele honderden euro's tot een krankzinnige 7000 euro. Maar wees gerust, SGP-partijleider Chris Stoffer is op zijn hoede! Hij vindt het "heel vreemd" dat deze boeven geld toegeschoven krijgen. Nee, je zit natuurlijk niet in de gevangenis voor het breien van truien voor weeskindjes.
Volgens hem is het hoog tijd dat er iets aan gedaan wordt. Niet alleen moeten we meer plekken creëren voor deze wachtende heren en dames, maar we moeten ook zorgen dat de slachtoffers duidelijk zien dat er recht wordt gesproken. Juist ja, laten we een beetje actie ondernemen!
DDS en EerlijkEten zijn een ontzettend belangrijke PETITIE begonnen. Waarom? Om ervoor te zorgen dat producenten duidelijk moeten maken op etiketten dat er INSECTEN in hun voedselproducten zitten als dat het geval is. Want momenteel is dat NIET zo. Walgelijk! Je kunt dus per ongeluk meelwormen en andere viezigheden naar binnen werken. Teken onze petitie voor Betrouwbaar Voedsel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten