shutterstock 209076685

Anti-Israël-demonstranten overschaduwen opening Nationaal Holocaustmuseum in Amsterdam

Binnenlandmrt 10 , 13:00
Vandaag wordt met trots het Nationaal Holocaustmuseum in Amsterdam geopend. In de sfeervolle Portugese Synagoge spreekt Koning Willem-Alexander, gevolgd door een persoonlijke rondleiding door het museum. De opening heeft wat opschudding veroorzaakt vanwege de aanwezigheid van de Israëlische president Isaac Herzog.
Het museum is gevestigd in de voormalige Hervormde Kweekschool in Amsterdam, die een cruciale rol speelde tijdens de Jodenvervolging. Via deze school werden honderden Joodse kinderen naar onderduikadressen gesmokkeld, nadat ze in de naastgelegen crèche hun deportatie afwachtten.
De komst van president Herzog zorgt voor wat spanning vanwege aangekondigde demonstraties. Om de veiligheid te waarborgen, zijn uitgebreide veiligheidsmaatregelen getroffen, waarbij medewerkers van de gemeente Amsterdam vroeg in de ochtend wegafzettingen hebben geplaatst. De eerste demonstranten staan al sinds 11.00 uur met bordjes omhoog om hun onvrede te uiten.
Meer dan tweehonderd moskeeën hadden opgeroepen Herzog niet te ontvangen; ze vinden Herzog 'zeer omstreden', met verwijzing naar een actie waarbij hij de tekst 'Ik vertrouw op je' op een granaat schreef die werd afgevuurd op Gaza. De Joodse organisatie Erev Rav roept zelfs op tot de arrestatie van de president voor het aanzetten tot genocide op de Palestijnen.
FVD'er Martin Bos is blij met de komst van het Holocaustmuseum en denkt dat de aanwezigheid van de president alleen gevoelig ligt bij antisemieten. "Heel goed dat er een Nationaal Holocaustmuseum is gekomen."
In de omgeving van de Portugese Synagoge in Amsterdam is er een aanzienlijke politieaanwezigheid, inclusief de ME, en zweeft er een politiedrone in de buurt van het museum. Niettemin opent het museum zonder aarzeling zijn deuren voor het publiek, als een essentiële bron van kennis over de geschiedenis van de Jodenvervolging in Nederland!
Zeg ja tegen supervers, overheerlijk en betaalbaar eten met de Allround Box van EerlijkEten! In samenwerking met DDS en toegewijde Nederlandse boeren brengen Thierry Baudet en Gideon van Meijeren jou het beste van de natuur direct aan je deur. Van knapperige groenten tot sappig vlees, verse vis en perfecte aardappelen - proef de puurheid in elke hap. Kies vandaag nog voor de EerlijkEten Allround Box en ervaar de ongeëvenaarde smaak van versheid. Bestel via onze link en steun DDS met je aankoop. Ga voor eerlijk, kies voor EerlijkEten!
vlees slogan simpel t bone 1 1
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten