Laatste Vandaag Inside ooit? Johan Derksen: 'Ik kap ermee!'

Binnenlandapr 29 2022, 11:47
Gisteravond liet Talpa weten dat Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee met zijn drieën hun excuses zouden aanbieden voor de wanstaltige wijze waarop er daar een paar dagen geleden werd gesproken over het verkrachten van een jongedame - en dan ook nog eens met een kaars. Nou, dat ging toch even anders. Want Derksen zei weliswaar dat hij de controverse aan zichzelf te danken had, maar weigerde ook door de knieën te gaan. Hij wil stoppen met het programma. Genee zei daarop dat dit dan ook geldt voor Van der Gijp en hemzelf. "Samen uit, samen thuis."
Het waren bizarre beelden gisteravond bij Vandaag Inside. Jan en alleman gingen ervan uit dat Johan Derksen zou zeggen dat de uitspraken over verkrachting met een kaars hem heel erg speten en dat hij het op de één of andere manier zou proberen recht te zetten. Dat gebeurde niet. In plaats daarvan zette Derksen zichzelf neer als het grote slachtoffer van een Woke-cancelcultuur. Geen excuus. Alleen wel de erkenning dat de manier waarop hij het verhaal gebracht was erg ongelukkig was. Oh ja, en hij beweerde ook nog eens dat het allemaal toch wat anders ging dan hij had gezegd in eerste instantie; de vrouw was niet gepenetreerd met een kaars. Nee. Hij had de kaars gewoon onschuldig tussen haar benen gezet.

Foutje bedankt

Hilarisch genoeg noemde Derksen zijn uitspraken over de kaars-verkrachting "een oprechte biecht" dat hij op "een smeuïge manier" bracht. "En daar leent het onderwerp zich niet voor, waardoor er een jolige stemming ontstond."
Oké, dat was fout. En, zei hij, hij had het ook nog eens verkeerd verteld. Want hij was niet 22 jaar oud, maar 24. En de "juffrouwen" waren niet naar hun eigen huis gebracht, maar naar "een zusterhuis volgens mij van een bejaardenhuis ofzo. En die kaars, die was zo groot, die heb ik gewoon tussen haar benen gezet." De penetratie wordt dus (wederom) ontkend.
Maar, zei hij vervolgens, hij trekt zijn keutel niet in. "Nee, ik ben te voorbarig geweest hier zonder de kennis paraat te hebben." Natuurlijk kan dit best zo gebeurd zijn, maar het is wel opvallend dat hij dit nu zo zegt aangezien hij tijdens de beruchte uitzending nog zei dat wat hij deed "technisch" gezien "verkrachting" genoemd kan worden "door de Officier van Justitie."

Slachtoffer van cancelcultuur

"En dan breekt geweldig de pleuris uit," ging Derksen verder. "Dat is een uitglijder van mij. Ik ben uitgegleden. Dat is dom en voor de tv is dat dodelijk."
"En dan heb ik vandaag de rekening gepresenteerd gekregen," stelde hij vervolgens. "Het is niet te geloven. Ik maak al twintig jaar radioprogramma's voor Rijnmond, voor West, voor Amsterdam, voor Drenthe. Ik ben overal ontslagen. Ik doe al vijf jaar 125 schouwburchten per jaar en ik ben met de laatste serie nu bezig. Ik ben overal ontslagen als een soort misdadiger."
Vervolgens zei hij dat als hij naar kritiek luistert hij de indruk krijgt dat er op de hele wereld "nog één man is die slechter is dan Poetin: Johan Derksen."

Woke

Zo ging het door. "Ik heb het daar zelf een beetje naar gemaakt. Ik heb me hier altijd geestelijk onafhankelijk opgesteld. Wij zijn het enige programma waar de mensen geestelijk onafhankelijk alles durven te zeggen. Maar ik kom langzamerhand tot de conclusie, als ik de reacties daarop zie, dat er misschien geen ruimte meer is voor zo'n programma."
Ja, zei hij daarop, Vandaag Inside had eergisteren nog zo'n 900.000 kijkers, "maar ik denk dat de cancel- en wokecultuur veel groter is. Dat merk ik. Ik kom vandaag thuis, politie bij de deur. Als je Grollo inreed, een heel groot spandoek: 'Verkrachter.' De politie heeft het weggehaald. Dan denk ik, is me dat nou waard om hier leuk een geestelijk onafhankelijk te zitten doen?"
Natuurlijk is er één klein probleem: ook mensen die niets hebben met cancelcultuur vonden de uitspraken van Derksen volstrekt belachelijk. En hij hoeft niet te ouwehoeren over dat het "in zijn tijd" normaal was om dat soort wangedrag te vertonen. Derksen is ongeveer de leeftijd van mijn vader. Ik verzeker je dat die dit soort gedrag altijd belachelijk heeft gevonden. Sterker nog, in die tijd was het normaal om vrouwen met meer respect te behandelen, niet met minder respect. Deur openhouden voor, etc. Dat was toen nog normaal. Niet een kaars tussen de benen van een vrouw steken.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Overigens is Derksen natuurlijk dezelfde man die eerder nog zei dat ongevaccineerden buitengesloten moeten worden van de maatschappij. Zoals Robert Jensen het verwoordt:

Vanavond zal je zien dat #Derksen geen ruggengraat heeft. Het is een Showbizz nicht. Hij zou toch geen excuses maken?? Zeg dan dat je per direct stopt! Maar deze man, die ongevaccineerden demoniseerde en wilde uitsluiten van samenleving, is een foute, foute gast!

2.5K
Reply
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten