michaelvdgalien a realistic looking image of students at the 084dbc1d c2f6 4e5b a85b 6613150c0403 3

Laks Radboud bestuur laat vandalen onbestraft: Universiteitsgebouw verwoest door extreemlinkse studenten

Binnenlandjun 06, 10:00
In een schandalige vertoning van zwakte heeft de politie in Nijmegen gisteravond een einde gemaakt aan een pro-Palestijns studentenprotest dat uitliep op vernielingen. Zo’n twintig extreemlinkse activisten drongen een gebouw van de Radboud Universiteit binnen en richtten aanzienlijke schade aan. De vernielzuchtige betogers, die barricades opwierpen en graffiti spoten, hebben brandslangen geopend, waardoor het Thomas van Aquino-gebouw zeker twee dagen gesloten blijft.
En wat doet het universiteitsbestuur? Helemaal niets! In plaats van de politie op te roepen om deze vandalen onmiddellijk te arresteren, kregen ze de kans om vrijwillig te vertrekken. Het tentenkamp buiten het gebouw werd ontruimd, maar ondanks de ravage die was aangericht, werd niemand aangehouden. Dit is een direct gevolg van de lakse houding van het bestuur, die kennelijk meer bezig is met de gevoelens van de vandalen dan met het beschermen van universiteitseigendommen en belastinggeld.

Het College van Bestuur van @Radboud_Uni had aangifte kunnen doen en de vandalen kunnen laten verwijderen door de politie. Daar was alle reden toe geweest. Om vooral niemand voor het hoofd te stoten en de gevoelens van de vernielers niet te kwetsen, is dat niet gebeurd. De…

De Gelderlander
De Gelderlander
@DeGelderlander

In de @Radboud_Uni is woensdagavond bij een bezetting door Palestina-activisten een ravage aangericht. Onze fotograaf @PaulRappFoto nam een kijkje in het gebouw waar tientallen actievoerders net geweest waren.

1.7K
Reply
Harm Beertema, oud-woordvoerder onderwijs van de PVV, verwoordde de verontwaardiging perfect: “Het College van Bestuur had aangifte kunnen doen en de vandalen laten verwijderen door de politie. Om vooral niemand voor het hoofd te stoten, hebben ze dat niet gedaan. De bestuurders hebben welbewust het risico van deze schade genomen, in de wetenschap dat de belastingbetaler toch wel opdraait voor de kosten. Waarom eigenlijk? Dit was te voorkomen geweest. Heel eenvoudig. Mijn voorstel is om de lakse bestuurders persoonlijk aansprakelijk te stellen voor de schade. Opvoeding is belangrijk, ook voor Colleges van Bestuur.”
Dit is het probleem met de huidige universiteiten: ze worden geleid door zwakke, politiek correcte bestuurders die buigen voor extremistische minderheden. In plaats van een krachtige verdediging van onze waarden en eigendommen, zien we een slap beleid dat destructief gedrag onbestraft laat. Deze incidenten zijn een symptoom van een dieper probleem binnen het Nederlandse onderwijssysteem, waar linkse ideologieën straffeloosheid bevorderen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
Daders moeten natuurlijk worden gearresteerd en bestraft, en bestuurders die hun verantwoordelijkheden verzaken, moeten persoonlijk aansprakelijk worden gesteld. Alleen dan kan worden voorkomen dat universiteiten speelbal worden van destructieve activisten en blijven ze een veilige plek voor iedereen die zich aan de regels houdt. Werk aan de winkel voor het nieuwe centrumrechtse kabinet. Nederland moet weer een land worden waar wet en orde worden gehandhaafd, en waar vandalen weten dat hun acties consequenties hebben.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten