rotterdam g41cb91d2a 1280

Leefbaar Rotterdam ondergaat leiderschapswissel na veelbesproken AD-interview van Bart van Drunen

Binnenlandjul 14 2023, 22:00
Triest nieuws uit Rotterdam: Bart van Drunen stapt per direct op als fractievoorzitter van Leefbaar Rotterdam. Na een veelbesproken interview in het AD, waarin hij geconfronteerd werd met kritiek vanuit zijn eigen partij en achterban, kon Van Drunen niet langer aanblijven. De interne kritiek op zijn leiderschap was al langer voelbaar, omdat hij er niet in slaagde om het krachtige geluid van Leefbaar Rotterdam te laten horen.
Het AD-interview zette de verhoudingen binnen de partij op scherp. Direct na de publicatie waren er geluiden vanuit de fractie dat Van Drunen moest opstappen, maar het bestuur wist de fractie ervan te overtuigen om het besluit uit te stellen tot het einde van het politieke seizoen. Vorige week leidde Van Drunen nog de fractie tijdens de behandeling van de Voorjaarsnota, maar deze week is er unaniem besloten tot een leiderschapswissel.
Met het vertrek van Van Drunen lijkt Leefbaar Rotterdam op zoek te gaan naar een nieuwe koers en een sterke persoonlijkheid die de partij weer kleur op de smoel kan geven. Ingrid Coenradie, de huidige nummer twee van de fractie, neemt voorlopig het stokje over als fractievoorzitter. Met haar aan het roer hoopt de partij opnieuw te kunnen bouwen aan een krachtig en herkenbaar geluid.
Voor Van Drunen betekent zijn vertrek als fractievoorzitter niet dat hij volledig afscheid neemt van de fractie. Hij blijft wel lid van Leefbaar Rotterdam, maar zal nu een andere rol vervullen binnen de partij. Het is een trieste afloop voor Van Drunen, die ongetwijfeld met goede intenties aan zijn leiderschap begon, maar uiteindelijk niet in staat bleek om de gewenste impact te maken.
Met het vertrek van Van Drunen en de komst van Coenradie als nieuwe fractievoorzitter staat Leefbaar Rotterdam voor een nieuwe fase. De partij zal zich opnieuw moeten profileren en haar krachtige stem moeten laten horen in de Rotterdamse politiek. Het is te hopen dat onder het leiderschap van Coenradie de partij weer eenheid en daadkracht kan uitstralen, en dat zij in staat is om de fractie en de achterban te verenigen.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Het is een uitdagende tijd voor Leefbaar Rotterdam, maar met het doorzettingsvermogen en de inzet van Coenradie en haar collega's kan de partij sterker en veerkrachtiger uit deze periode komen. Het is nu aan de partijleden en de achterban om het vertrouwen te herstellen en samen te bouwen aan een betere toekomst voor Rotterdam en haar inwoners.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten