plenaire zaal tweede kamer landschap

Politici kondigen in rap tempo hun vertrek aan: Demissionair staatssecretaris Marnix van Rij (CDA) verlaat de politiek

Politiekjul 14 2023, 23:00
In een opmerkelijke opeenvolging kondigen politici momenteel één voor één hun vertrek aan. Demissionair staatssecretaris Marnix van Rij (CDA) heeft namelijk in een interview met de Telegraaf ook aangekondigd dat hij de politiek gaat verlaten. Na een tumultueuze anderhalf jaar in functie vindt Van Rij dat het tijd is om het stokje over te dragen aan de jongere generatie.
Terugkijkend op de afgelopen anderhalf jaar is Van Rij openhartig over wat hij anders zou hebben gedaan. Hij geeft aan dat als staatssecretaris, je gebonden bent aan wat er in het coalitieakkoord is vastgelegd. Toch geeft hij toe dat hij graag meer betrokken zou zijn geweest bij het besluitvormingsproces. Hij vergelijkt zichzelf met een kok die graag in de keuken staat en creatief te werk gaat, terwijl hij nu meer een uitvoerende rol heeft gehad.
Van Rij lijkt de verwachtingen met betrekking tot mogelijke veranderingen in de komende zes maanden te willen temperen. Hij is van mening dat er geen grote beslissingen genomen kunnen worden of dat er nog een versnelling gegeven kan worden. Hij wil benadrukken dat er bijvoorbeeld geen significante lastenverhogingen zullen plaatsvinden. Op de vraag naar zijn boodschap voor zijn opvolger blijft Van Rij op de achtergrond. Hij geeft aan momenteel geen uitspraken daarover te willen doen. Desalniettemin suggereert hij dat hij altijd beschikbaar zal zijn om op de achtergrond mee te denken en te adviseren.
Met een optimistische houding neemt de staatssecretaris op een positieve manier afscheid van de politiek. Terugkijkend op zijn ambtstermijn is hij trots op zijn prestaties en vol verwachting over wat de toekomst zal brengen. Hij lijkt echter weinig ruimte te laten voor zelfreflectie, wat typerend lijkt te zijn voor vertrekkende politici.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten