dh 10243 carola schouten vicepremier

Carola Schouten (CU) sluit zich aan bij groeiende lijst van vertrekkende politici na val kabinet Rutte IV

Politiekjul 14 2023, 13:00
Carola Schouten verlaat de landelijke politiek. De huidige minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen zal niet op de kandidatenlijst van haar partij staan voor de aankomende Tweede Kamerverkiezingen en zal geen minister worden in een nieuw kabinet als haar partij daaraan deelneemt.
In een verklaring gaf Carola Schouten aan: "Na twaalf intense jaren verlaat ik de politiek. Er staat een nieuwe generatie klaar die ik met vertrouwen aan het roer van de ChristenUnie overlaat. Het was een groot voorrecht om namens en samen met de leden van de ChristenUnie te werken aan onze idealen. Nu draag ik het stokje over en zal ik me niet kandidaat stellen voor de verkiezingslijst en binnenkort Den Haag verlaten. Met dankbaarheid voor wat achter me ligt en nieuwsgierigheid naar wat de toekomst brengt."
Haar besluit wordt met respect en waardering ontvangen door Mirjam Bikker, fractievoorzitter in de Tweede Kamer, die Schouten prijst als een krachtige politica en een voorbeeld voor jonge vrouwen. Gert-Jan Segers, voormalig fractievoorzitter, bedankt Schouten voor haar inzet en benadrukt haar deskundigheid, integriteit en warmhartigheid in het vertegenwoordigen van de ChristenUnie en het helpen van de meest kwetsbaren.Carola Schouten heeft een blijvende impact gehad op het parlementaire werk en het landsbestuur. De ChristenUnie is haar zeer dankbaar voor haar toewijding.
Schouten begon haar politieke loopbaan in 2006 als beleidsmedewerker bij de ChristenUnie-fractie in de Tweede Kamer. In 2011 werd ze gekozen als lid van de Tweede Kamer, waar ze zich bezighield met economische, sociale en financiële onderwerpen. In 2017 werd ze vicepremier en minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in het kabinet-Rutte III.
Na het vallen van kabinet Rutte IV hebben verschillende politici aangekondigd niet terug te keren in de Tweede Kamer. Carola Schouten is een van hen, en zij voegt zich bij de eerdere vertrekkers zoals Mark Rutte, Sigrid Kaag, Hugo de Jonge en Wopke Hoekstra.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten