30497254362 a05809a151 c

Leefbaar Rotterdam staat op tegen huiselijk geweld en femicide: Een triomf voor echte rechtvaardigheid!

Binnenlandjan 26, 12:00
In een wereld waar de politieke elite vaak blind lijkt voor de echte problemen van gewone Nederlanders, heeft Leefbaar Rotterdam gisteren een krachtig signaal afgegeven. Met het binnenhalen van vier baanbrekende moties tegen huiselijk geweld en femicide, bewijst deze partij dat ze niet alleen praten, maar ook daadwerkelijk te handelen. Geen woorden maar daden dus!
"The day after, wat ben ik verdomde trots dat onze 4 moties om bijna alles uit de kast te trekken tegen plegers van huiselijk geweld/femicide zijn aangenomen," verklaarde een strijdbare Caroline Aafjes - van Aalst van Leefbaar Rotterdam. Deze moties omvatten harde maatregelen zoals een online verbod, het tappen van telefoons, inzet van camera's en het beter stapelen van dossiers. Dit is precies wat we nodig hebben: een onverzettelijke aanpak die misdadigers behandelt zoals ze verdienen.
De moties van Leefbaar Rotterdam zijn een duidelijk signaal dat genoeg echt genoeg is. In een tijd waarin de progressieve media en politici vaak meer bezorgd lijken te zijn over de rechten van daders dan over het leed van slachtoffers, staat Leefbaar Rotterdam pal voor gerechtigheid. "Als je het zo nodig vindt om je partner, vrouw, vriendin of kind te mishandelen of te terroriseren, verdien je geen andere behandeling dan die van een doorgewinterde misdadiger," voegt Aafjes - van Aalst toe.
Toch is er, zoals Aafjes - van Aalst terecht opmerkt tegen DDS, nog veel werk aan de winkel. "Iedere stap vooruit qua preventie en/of bewijskracht is winst, maar er moet nog veel werk verricht worden." Dit is een strijd die verder gaat dan alleen Rotterdam. Op landelijk niveau wordt femicide nog steeds niet serieus genomen, met uitzondering van enkele politici zoals Joost Eerdmans van JA21.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Leefbaar Rotterdam heeft een belangrijke overwinning behaald, niet alleen voor de slachtoffers van huiselijk geweld, maar ook voor het idee dat recht en orde hand in hand moeten gaan met bescherming van de meest kwetsbaren in onze samenleving. Dit is een boodschap die andere politieke partijen ter harte moeten nemen: daden, geen woorden, zijn wat telt in de strijd tegen onrecht.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten