Leefbaar Rotterdam; ''Wint Feyenoord de Conference League dan hoort de huldiging op de Coolsingel!''

Leefbaar Rotterdam; ''Wint Feyenoord de Conference League dan hoort de huldiging op de Coolsingel!''

Binnenlandmei 12, 11:35
De huldigingen van Ajax zijn op het Museumplein in Amsterdam en van Feyenoord op de Coolsingel in Rotterdam. Dat is traditie. Nee dat kan nu opeens niet meer omdat er te weinig beveiliging op de been kan worden gebracht. Leefbaar Rotterdam is het hier niet mee eens en vindt dat de huldiging op de Coolsingel moet plaatsvinden.
Feyenoord kan na 20 jaar weer een Europese prijs winnen. In 2002 vond er ook geen huldiging plaats op de Coolsingel omdat Nederland in rouw was na de moord op Pim Fortuyn. Daarom moet Feyenoord bij het winnen van de Conference League nu wel op de Coolsingel worden gehuldigd. Dat verdient de eerste en de laatste Nederlandse Europese prijzenwinnaar en dat vindt Leefbaar Rotterdam ook.
Alles moet in het werk gesteld om de huldiging toch op de Coolsingel te laten plaatsvinden. Prijshuldigingen van Feyenoord hoort in Rotterdam op de Coolsingel. Dit moment van vreugde moet men het Feyenoord legioen niet ontnemen. Daarom debatteert de gemeenteraad van Rotterdam vandaag over dit onderwerp. Als aanvrager van het debat trapt Leefbaar Rotterdam af.
Leefbaar Rotterdam
Fractievoorzitter Robert Simons trapt het debat over een eventuele huldiging af: "Een huldiging van Feyenoord hoort nou eenmaal op de Coolsingel plaats te vinden. Ik viel dan ook van mijn stoel toen ik het bericht van de burgemeester hoorde! U zegt altijd dat de gemeenteraad het hoogste orgaan is. Wij als gemeenteraad vragen aan u om iets beter uw best te doen om dit feestje tóch plaats te laten vinden! Laten we ook over de grens kijken om personeel in te laten vliegen! Beste burgemeester, laten we eerlijk zijn met elkaar. Die Feyenoord-fans komen toch wel naar de Coolsingel. Kunnen we het daarom niet zo goed als mogelijk faciliteren?"
Het legioen laat zich niet wegstoppen daar heeft Leefbaar gelijk in. Zorg daarom dat de Coolsingel wordt opengesteld voor de huldiging de Feyenoordsupporters gaan er uiteindelijk toch heen. Feyenoord moet nog wel eerst de finale winnen van AS Roma, geen woorden maar daden. Laat burgemeester Aboutaleb het goede voorbeeld geven door toch een huldiging op de Coolsingel te organiseren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten