shutterstock 1341896012

Linkse hypocrisie ten top: Groen Amsterdams stadsbestuur kampioen vliegen!

Binnenlandjul 03, 9:00
Het linkse stadsbestuur van Amsterdam heeft zichzelf weer eens belachelijk gemaakt. Terwijl ze zich graag profileren als het 'groenste college van Nederland', blijkt uit onderzoek van Binnenlands Bestuur dat deze zogenaamde milieuvrienden massaal het vliegtuig pakken. En dan niet alleen voor verre reizen, maar zelfs voor korte vluchten naar Brussel en Londen. Het is duidelijk: wat ze verzinnen, is altijd voor een ander.
Van de 290 vluchten die door zeven grote Nederlandse gemeenten werden gemaakt in 2022, waren er maar liefst 192 van Amsterdamse bestuurders of ambtenaren. De hoofdstad is hiermee niet alleen de absolute koploper, maar ook per hoofd van de bevolking. Dit geeft een pijnlijke kijk op de werkelijke prioriteiten van het Amsterdamse stadsbestuur.
JA21-fractievoorzitter Kevin Kreuger windt er geen doekjes om in De Telegraaf. "Het is voor hen blijkbaar heel moeilijk om het eigen gedrag aan te passen. Als je zelf niet doet wat je wel van anderen vraagt, kan niemand dat serieus nemen." Inderdaad, hoe kunnen de Amsterdammers ooit serieus genomen worden als ze de hele wereld de maat willen nemen over duurzaamheid, terwijl ze zelf het goede voorbeeld niet geven?
Het contrast kan niet groter zijn met de gemeente Nijmegen, waar ambtenaren bereid zijn om vrije dagen op te offeren om met de trein naar conferenties in Estland te reizen. In Amsterdam, daarentegen, lijkt het groene beleid niet verder te reiken dan mooie woorden en holle frasen. Ze willen nu zelfs 'activistisch aandeelhouder' van Schiphol worden en eisen een forse krimp. Maar wie zijn hier nou het meest aan het vliegen?
Het is een farce van de hoogste orde. Kreuger heeft volkomen gelijk als hij zegt: "Voor hen is het altijd noodzakelijk. Dat maakt het zo lastig. Ze bepalen voor anderen wat wel en niet noodzakelijk is." Dit geldt niet alleen voor vliegen, maar ook voor andere aspecten van hun beleid, zoals autorijden. "Jij moet de auto laten staan, maar ik niet. Want ik heb een goede reden."
Kreuger blijft de linkse politici in de gemeenteraad confronteren met de contradicties in hun eigen gedrag. Vorige week nog kaartte hij aan dat het diervriendelijke college nog steeds vlees serveert, inclusief onverdoofd geslachte dieren. Maar helaas, deze hypocrisie lijkt niet door te dringen bij de linkse elite van Amsterdam.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de politiek correcte verhalen van de mainstream media én de walgelijke politiek van het partijkartel. Wij zijn er voor JOU. Voor ons volk, ons land, onze cultuur. Maar om patriottisch verslag te kunnen doen van het nieuws hebben we JOUW STEUN nodig. Het kartel wil ons namelijk op elke mogelijke manier SLOPEN. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons pal te staan in dit politiekcorrecte medialandschap!"
Het is hoog tijd dat deze zelfbenoemde groene ridders inzien dat hun gedrag en hun beleid op geen enkele manier overeenkomen. Tot die tijd blijft het linkse bestuur van Amsterdam een toonbeeld van hypocrisie en inconsistente beleidsvoering. Nederland is deze schijnheilige politiek spuugzat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten