snapshot 1

LOL! Deugend Nederland woest op Jort Kelder vanwege opmerking over Aziaten en Squid Game

Binnenlandokt 16 2021, 14:00
Jort Kelder ligt onder vuur omdat hij bij Op1 enige "controversiële" uitspraken deed over Aziaten, wreedheid, en de Squid Game. Volgens heel Deugend Nederland was dat racistisch tot op het bot. En dus moet hij natuurlijk - hoe kan het ook anders - gecanceld worden.
Ik ben geen fan van Jort Kelder. Ja, oké, soms zegt hij wat goede dingen, maar als puntje bij paaltje komt is hij natuurlijk gewoon de beste vriend van Mark Rutte. Maar zo heel af en toe moet je het toch even voor hem opnemen als rechtgeaarde Nederlander. Zo ook nu. Want Jort ligt onder vuur. De reden? Hij heeft enkele niet-politiekcorrecte opmerkingen gemaakt over de Squid Game en Aziaten.
Bij Op1 zei Kelder dat "Aziaten precisie en delicatessen aan enorme wreedheid combineren. Denk aan hoe er met dieren omgegaan wordt, er worden in de Aziatische wereld hele stukken uit levende vissen gehaald." Hij had natuurlijk nog veel meer voorbeelden kunnen geven, maar goed, blijkbaar heeft hij iets met vissen en hakt vooral dát erin bij hem.

Deugers pislink

Hoogleraar Koreastudies Remco Breuker was er ook bij en greep al tijdens de uitzending in. Want dit soort dingen zeggen over Aziaten? Dat kan niet! "Het is aantoonbaar onwaar wat Kelder zei en hij scheert meer dan vijftig landen over één kam," klaagde Breuker achteraf tegen het ANP. zië is heel groot. Het is zo’n gemakkelijke manier om je beter te voelen dan een ander door allerlei negatieve kenmerken aan ’de Aziaat’ toe te kennen. Daar moeten we anno 2021 echt een keer van af in Nederland."
Ook noemde hij de opmerkingen "racistisch." Want je mag over blanken wel van alles en nog wat zeggen. Dat is nooit racistisch. Maar één keer iets over "Aziaten" in het algemeen stellen, en hop, je bent het haasje.
Ook andere Deugers zijn daarom woedend:
https://twitter.com/EV_Leiden/status/1448760039905320967
https://twitter.com/mohan28879470/status/1448981733987258371
https://twitter.com/Donkerwoud/status/1448929623354585088
https://twitter.com/SarahMya2000/status/1448990639195045922
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Misschien dat Kelder hiervan leert dat Deugers zijn vrienden niet zijn?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten