Luchtvaartsector: Lelystad Airport voorgoed op slot door verkiezingswinst BBB

Luchtvaartsector: Lelystad Airport voorgoed op slot door verkiezingswinst BBB

Het lijkt erop dat de kans dat er vakantievluchten vanaf Lelystad Airport vertrekken, nu voorgoed verkeken is. Volgens bronnen uit de luchtvaartsector van de Telegraaf geven zij geen stuiver meer voor de start van de spookluchthaven. De reden hiervoor is de enorme verkiezingswinst van de politieke partij BBB, die tegen de opening van de luchthaven is.

Elke dag draaien bagagebanden en machines op Lelystad Airport een tijdje om te voorkomen dat ze stuk gaan. De hagelnieuwe terminal is gereed om toeristen met rolkoffertjes en zongebruinde toeten te ontvangen, maar het vertrouwen dat er ooit vakantievluchten vanaf deze luchthaven zullen landen, is tot een nieuw dieptepunt gedaald.

Marnix Fruitema van luchtvaartkoepel Barin geeft aan dat hij bang is dat de opening van Lelystad Airport nu volledig uit beeld raakt. Een andere bron in de luchtvaart beaamt dit en zegt dat het al moeilijk was om de opening te realiseren, maar dat het nu nog veel moeilijker is geworden door de verkiezingsuitslag.

Het nieuws dat Lelystad Airport voorgoed op slot lijkt te gaan, zal ongetwijfeld voor de nodige teleurstelling zorgen bij de luchtvaartmaatschappijen die plannen hadden om vakantievluchten vanaf deze luchthaven aan te bieden. Ook voor de regio zal het een flinke tegenvaller zijn, omdat er veel werkgelegenheid en economische activiteit werd verwacht van de luchthaven.

(Tekst gaat verder onder deze oproep) Abonneer je op de gloednieuwe-nieuwsbrief van onze hoofdredacteur. Als je je gratis aanmeldt krijg je dagelijks een mooie column in je mail-doosje over een onderwerp dat we hier op DDS niet kunnen behandelen op die manier (vanwege Big Tech). En als je denkt, goh, ik wil hem wel steunen met een klein bedragje per maand (of per jaar), dan krijg je er meerdere artikelen per dag voor terug, plus podcasts en video's. What's there not to love?!

Het is nog afwachten wat de toekomst brengt voor Lelystad Airport, maar op dit moment lijkt het erop dat de spookluchthaven definitief gesloten blijft. Dat is volgens de luchtvaartbranche allemaal de schuld van BBB. BBB is volgens hen anti-luchtvaart. De echte reden is dat de luchthaven nog steeds niet open is door idioot kabinetsbeleid gericht op stikstof.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties