shutterstock 562666492

Mazelenepidemie op punt van uitbreken in Nederland - Keep calm and carry on!

Binnenlandmrt 08 , 9:00
Terwijl Europa zucht onder de dreiging van een mogelijke mazelenepidemie, lijkt het erop dat sommige delen van de samenleving op het punt staan in volledige paniek te raken als wij de op sensatiebeluste AD moeten geloven. Maar laten we één ding niet uit het oog verliezen: kalmte kan ons redden. In plaats van ons over te geven aan een golf van angst en onrust, is het moment aangebroken om de kracht van nuchterheid en rationeel denken te omarmen. "Keep calm and carry on", zoals de Britten tijdens de donkerste dagen van de Tweede Wereldoorlog zeiden. Dit advies is nu relevanter dan ooit.
Het nieuws dat de mazelen zich in Europa verspreiden en mogelijk ook Nederland zullen bereiken, heeft onvermijdelijk zorgen gewekt. Maar laten we niet vergeten dat we over de middelen en de kennis beschikken om deze ziekte het hoofd te bieden. Met een vaccinatiegraad van 89 procent staat Nederland er niet slecht voor. Hoewel er ruimte voor verbetering is, hebben we een stevig fundament om op voort te bouwen.
De nadruk moet liggen op het verhogen van de bewustwording en het aanmoedigen van vaccinatie, in plaats van te vervallen in doemscenario's. Kinderarts Patricia Bruijning en experts als Rory de Vries van het Erasmus MC doen belangrijk werk door ons voor te bereiden op wat komen gaat, maar het is cruciaal dat we hun boodschap in perspectief plaatsen. Paniek zaaien helpt niemand; wat we nodig hebben is een pragmatische aanpak om degenen die nog niet gevaccineerd zijn, te bereiken en te beschermen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) DDS en EerlijkEten zijn een ontzettend belangrijke PETITIE begonnen. Waarom? Om ervoor te zorgen dat producenten duidelijk moeten maken op etiketten dat er INSECTEN in hun voedselproducten zitten als dat het geval is. Want momenteel is dat NIET zo. Walgelijk! Je kunt dus per ongeluk meelwormen en andere viezigheden naar binnen werken. Teken onze petitie voor Betrouwbaar Voedsel.
Het is ook belangrijk te onthouden dat Nederland een robuust gezondheidssysteem heeft, met professionals die uitstekend voorbereid zijn op uitdagingen zoals deze. Laten we vertrouwen hebben in hun expertise en in het Rijksvaccinatieprogramma dat al decennialang bescherming biedt tegen ernstige infectieziekten.
In plaats van ons te richten op de mogelijke komst van de mazelen, laten we onze inspanningen verdubbelen om ervoor te zorgen dat iedereen die dat kan, wordt gevaccineerd. Laten we ons richten op educatie, op het wegnemen van twijfels en het bieden van duidelijke informatie. Het is door samenwerking, niet door verdeeldheid, dat we deze en andere gezondheidsuitdagingen kunnen overwinnen.
Dus, terwijl we ons voorbereiden op wat er kan komen, laten we kalm blijven en doorgaan met ons leven. Angst mag nooit de overhand krijgen; nuchterheid, voorzichtigheid en samenwerking zijn de sleutels tot het beschermen van onze samenleving. Als mensen zich niet willen laten vaccineren dan is dat ook een keuze. Deze keuze moeten we ten aller tijden respecteren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten