Screen Shot 2022 11 10 at 101025

Mediamakers Jan Roos en Dennis Schouten veroordeeld tot betaling schadevergoeding aan John de Mol

Binnenlandjun 14 2023, 19:00
Jan Roos en Dennis Schouten zijn door de rechter veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 5000 euro aan Mediagigant John de Mol. De schadevergoeding is het gevolg van beschuldigingen die Roos en Schouten hebben geuit via hun Roddelpraat YouTube kanaal. De rechtszaak werd aangespannen door John de Mol tegen de twee mediamakers.
In een aflevering van Roddelpraat hadden Roos en Schouten beweerd dat De Mol drie mensen zou hebben omgekocht die getuigen waren van de mishandeling van Shima Kaes door haar ex-partner Johnny de Mol, de zoon van John de Mol. De mediamagnaat ontkende deze beschuldigingen en eiste een schadevergoeding van 27.500 euro.
De gewraakte uitspraken werden uit de aflevering van Roddelpraat geknipt om een juridisch conflict te vermijden. Echter, De Mol betoogde dat de rectificatie op een spottende manier was vormgegeven, waardoor de presentatoren hun eerdere uitlatingen alleen maar bevestigden voor een groot publiek.
De rechtbank oordeelde dat Roos en Schouten hun beschuldigingen onvoldoende hebben onderbouwd met bewijsstukken of getuigenverklaringen. Daarnaast woog de rechtbank het belang van De Mol zwaarder dan het beroep op vrijheid van meningsuiting van de presentatoren. Aangezien de persoonlijke levenssfeer van De Mol was geschonden en zijn eer en goede naam waren aangetast, kende de rechtbank een schadevergoeding toe. Hoewel het geëiste bedrag van 27.500 euro te hoog werd bevonden, vond de rechter een schadevergoeding van 5000 euro passend. Het is niet de eerste keer dat beide heren in de rechtbank verschijnen. Zo verloren ze eerder ook al de zaak die Famke Louise tegen de heren had aangespannen.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten