screenshot 2023 03 04 at 104139

Dennis Schouten aangevallen met mes: Dit is wat er gebeurt als je een mening hebt in Nederland

Binnenlandmrt 04 2023, 9:00
Op 4 maart 2023 werd Dennis Schouten, presentator van het populaire YouTube-juicekanaal Roddelpraat, op brute wijze aangevallen in Enschede. Een onbekende persoon stak Schouten met een mes in zijn rechterwang terwijl hij met een vriend aan de bar zat te praten. Schouten deelde een foto van zijn gehechte wond op Instagram en uitte zijn verbijstering over de aanslag
Het is ronduit schandalig dat presentator Dennis Schouten van YouTube-juicekanaal Roddelpraat in Enschede is gestoken door een of andere randdebiel. Wat is er in vredesnaam aan de hand in Nederland anno 2023 dat mensen niet meer met elkaar kunnen praten zonder geweld te gebruiken?
Het is nog schokkender dat Schouten gestoken werd terwijl hij gewoon aan de bar zat te praten met een vriend. Dit is onacceptabel en laat zien dat we als samenleving een lange weg te gaan hebben om te zorgen dat we in vrede met elkaar kunnen leven.
Dennis Schouten is iemand die zichzelf blootstelt aan publieke kritiek en alle risico's neemt van zijn werk en programma. Hij verdient het niet om op deze manier behandeld te worden. Dit is niet alleen een aanval op hem persoonlijk, maar ook op de vrijheid van meningsuiting die zo belangrijk is voor onze democratie.
Het is afschuwelijk dat we in een samenleving leven waarin mensen zich gedwongen voelen om naar geweld te grijpen om hun ongenoegen te uiten. Wat gaat er in het hoofd om van iemand die met een mes de stad ingaat om anderen te verwonden? Dit soort gedrag is onaanvaardbaar en mag nooit worden getolereerd.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
We moeten samenwerken als een gemeenschap om deze walgelijke daden van geweld en agressie te stoppen. We moeten de daders opsporen, berechten en streng straffen om te zorgen dat ze niet nog eens zoiets doen. En we moeten een cultuur creëren waarin iedereen vrij is om zijn of haar mening te uiten zonder bang te hoeven zijn voor represailles.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten