screenshot 2025 02 27 at 093925jpg

Vrijheidsstrijder Michel Reijinga stapt uit het leven

Binnenland24 jul , 6:01
Michel Reijinga is dood. De man die symbool stond voor het vreedzame, vasthoudende verzet tegen het verstikkende coronabeleid van Rutte en De Jonge, is op 56-jarige leeftijd overleden. Volgens berichtgeving van zijn partij Samen voor Nederland en bevestiging door Forum voor Democratie is hij uit het leven gestapt.
Een schok. Een klap. En vooral: een verlies. Voor iedereen die in de coronajaren de moed had om tegen de massa in te denken, te spreken en op te staan – was Michel Reijinga een baken. Hij organiseerde demonstraties, met simpele woorden: "kom koffie drinken op het Museumplein." Wat begon als een burgerlijke daad van opstand, groeide uit tot een nationaal symbool van verzet.

Reijinga stond voor vrijheid – en tegen staatsdwang

Hij was géén beroepsactivist. Hij was géén partijman. Michel Reijinga was een Amsterdamse ondernemer. Hij werkte jarenlang op de Albert Cuypmarkt, had een evenementenbedrijf, draaide als DJ op feesten van André Hazes tot Anita Meyer. Maar toen de overheid besloot om mensen thuis op te sluiten, mondkapjes af te dwingen, vaccinaties te pushen en kritiek monddood te maken – toen stond hij op.
Niet met geweld. Niet met haat. Maar met een thermoskan koffie en een simpel verzoek: Kom praten. Kom luisteren. Kom samen zijn.
Het regime haatte hem erom. Hij werd bespot in de media, tegengewerkt door de burgemeester, gebrandmerkt als ‘opruiend’. Maar hij bleef gaan. Elk weekend weer.
🟦 DDS krijgt geen cent van de overheid of het kartel. We leven van donaties van trouwe lezers zoals jij. 👉 Doneer via https://dds.backme.org – dan krijg je ook nog eens elke dag een exclusieve column in je inbox die we niet op DDS kunnen publiceren. Of: 💶 Maak een bedrag over naar NL95RABO0159098327 t.n.v. Liberty Media

Hij vocht – maar verloor zijn laatste strijd

Reijinga kreeg het zwaar te verduren. Na de coronajaren probeerde hij met Samen voor Nederland politiek gehoor te vinden. Zijn partij haalde geen zetels, ondanks het groeiende wantrouwen jegens het establishment. Toch bleef hij doorgaan.
Wat velen niet wisten: Michel was ook privé een buitengewoon mens. In 2023 doneerde hij volledig belangeloos een nier aan een onbekende. Wie doet dat nog? Wie offert zóveel op, voor een ander? Dat tekent zijn karakter.
En nu is hij er niet meer. Uit het leven gestapt.

Reijinga was geen extremist. Hij was een Nederlander met ruggengraat

Michel Reijinga was geen radicaal. Hij was een vader, een ondernemer, een dj, een activist uit het hart. Hij geloofde in vrijheid, in samenkomen, in het recht om te spreken. En hij geloofde dat de overheid zich niet boven de burger moest plaatsen.
In een land dat zich laat regeren door angst en controle, was Reijinga een uitzondering: iemand die weigerde te zwijgen. Iemand die durfde te leven naar zijn overtuiging, met alle risico’s van dien.
🟥 Als jij wilt dat DDS blijft bestaan – als tegenmacht tegen de linkse media en Big Tech-censuur – dan hebben we jouw steun nú nodig. 👉 Ga naar https://dds.backme.org of doneer direct via: NL95RABO0159098327 t.n.v. Liberty Media Help ons het tweede deel van het jaar door. Vrijheid is niet gratis.

Rust zacht, Michel. Je was een van de besten.

Hij was geen politicus. Geen academicus. Geen invloedrijk miljardair. Maar wat hij wél had? Moed. En dat is, in deze tijd, zeldzamer dan goud.
Michel Reijinga heeft zijn strijd gestreden. Maar zijn stem – zijn geest van verzet – leeft voort. In iedereen die zich vandaag nog steeds durft uit te spreken. In elke Nederlander die zijn rug recht houdt tegen tirannie.
Rust in vrede, Michel. En bedankt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten
7 Reacties