Screen Shot 2022 11 29 at 115728

Minister Helder (VVD) laat onze ouderen in de steek: Mensen zullen moeten nadenken over eigen zorgbijdrage

Binnenlandjul 04 2023, 14:30
In het rapport 'Niets doen is geen optie' waarschuwt minister voor Langdurige Zorg, Conny Helder, dat de toenemende vergrijzing in ons land een onhoudbare zorgvraag met zich meebrengt. Ondanks hogere uitgaven en meer personeel zal de sector de groeiende behoefte aan ouderenzorg niet kunnen bijhouden. Minister Helder benadrukt dat mensen ook zelf moeten nadenken over wat ze kunnen bijdragen aan hun eigen zorgbehoeften.
De huidige staat van de ouderenzorg wordt gekenmerkt door een personeelstekort, hoog ziekteverzuim en moeilijk vervulbare vacatures. Minister Helder voorspelt dat de situatie in de toekomst nog nijpender zal worden als er niet snel actie wordt ondernomen. Hoewel er in de komende jaren meer geld zal worden uitgegeven en meer mensen zullen worden ingezet, zal dit niet voldoende zijn om aan de groeiende zorgvraag te voldoen. De minister stelt voor om de bestaande zorg slimmer te organiseren als een deel van de oplossing. Dit kan worden bereikt door efficiënter gebruik te maken van het beschikbare personeel, bijvoorbeeld door het inzetten van robots bij het toedienen van medicijnen.
Daarnaast dringt minister Helder erop aan dat mensen zelf verantwoordelijkheid nemen voor hun gezondheid en zorgbehoeften. Ze spoort individuen aan om na te denken over wat ze zelf kunnen doen om vitaler te blijven naarmate ze ouder worden en om hulp te organiseren binnen hun eigen familie en netwerk Hoewel de uitdaging aanzienlijk is, is de minister vastbesloten om nu al het mogelijke te doen om toekomstige problemen te voorkomen. Ze pleit voor een herorganisatie van de zorgsector, zodat de zorg beschikbaar blijft voor degenen die het echt nodig hebben.
De groeiende aantallen asielzoekers leggen een grote druk op de zorgsector en hebben nadelige gevolgen voor de ouderenzorg in ons land. Het huidige kabinetsbeleid laat de generatie die ons land heeft opgebouwd in de steek. Ouderen worden verwaarloosd en aan hun lot overgelaten, terwijl robots mogelijk in de toekomst hun zorgtaken zullen overnemen. Het gebrek aan vertrouwen in de huidige politieke situatie maakt het vooruitzicht van een herorganisatie nog zorgwekkender.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten